16:44 30.07.2019

Активісти у футболках "Традиція і порядок" зірвали прес-конференцію кандидатів у депутати в ОВК №50 і розгромили прес-центр

2 хв читати
Активісти у футболках "Традиція і порядок" зірвали прес-конференцію кандидатів у депутати в ОВК №50 і розгромили прес-центр

Група осіб у футболках громадської організації "Традиція і порядок" зірвала прес-конференцію кандидатів у народні депутати в одномандатному виборчому окрузі №50 і розгромила прес-центр, в якому вона відбувалася, в будівлі інформаційного агентства "Укрінформ" у Києві у вівторок.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", до будівлі "Укрінформу", де у вівторок відбувалася прес-конференція кандидатів у депутати Сергія Кошукова (представник "Європейської солідарності") і Андрія Аксьонова (самовисуванець) в одномандатному окрузі №50 (міста Покровськ, Добропілля, Мирноград, Добропільський район Донецької області) ввірвалися понад десятеро осіб у футболках із написом "Традиція і порядок". Вони розбили скло, зламали двері, кидали яйця в учасників прес-конференції, обливали присутніх у прес-центрі водою, кричали "Геть сепаратиста Аксьонова!"

Активісти звинувачують Аксьонова, що він є громадянином РФ. Аксьонов, у свою чергу, стверджує, що він ніколи не мав російського паспорта.

Було викликано поліцію, правоохоронці прибули приблизно через 20 хвилин. Активісти вже в присутності поліції кинули яйця в Аксьонова, викрутили мікрофони. Поліцейські спостерігали за тим, що відбувається.

Після цього з криками "Аксьонова за ґрати!" й "Ганьба!" активісти безперешкодно залишили приміщення. На одного з них правоохоронці спробували скласти протокол, але у відповідь він почав ображати поліцейських і пішов.

На самому початку прес-конференції Кошуков розповів, що на минулих позачергових парламентських виборах через дії дільничної комісії в нього було вкрадено близько 500 голосів. Після цього прес-конференцію було перервано.

Як повідомчзлялося, протестна акція триває біля будівлі ОВК №50 з понеділка, 22 липня, внаслідок чого виборча комісія №50 не працює. "Спостерігачі на окружній виборчій комісії №50 виявили ознаки порушень виборчого процесу, через що біля будівлі ОВК розпочалася протестна акція. Учасники протесту встановили намети, а також почали наносити шини", - повідомляли тоді в Громадянській мережі "Опора".

23 липня до Покровська було направлено вертоліт зі складу сил авіапідтримки Міністерства внутрішніх справ України для стабілізації ситуації під час підрахунку голосів в ОВК №50.

За рішенням ОВК №50 будівлю в Покровську, де міститься виборча документація, було передано під охорону поліцейських, і правоохоронці забезпечуватимуть охорону до моменту відновлення роботи комісії.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Нікопольський район протягом дня зазнав п’яти артилерійських обстрілів і п’яти атак БПЛА

План України з п'яти кроків щодо розблокування українсько-польського кордону має позитивну динаміку - Шмигаль

Зеленський провів телефонну розмову зі спікером Палати представників Джонсоном

Зеленський і голова Національних зборів Франції обговорили співпрацю в оборонній сфері

Лише 3% випущених РФ із початку року по Україні ракет, безпілотників і керованих бомб уразили військові цілі - Умєров

Окупанти завдали авіаудару по Миколаївці Донецької області, загинула місцева жителька - МВС

Україні потрібна допомога, щоб підготуватися до російського наступу, - Зеленський

СБУ повідомила про підозру ватажкам "ДНР" за голосування на незаконних виборах

Відбулося надзвичайне засідання Ради Україна-НАТО на рівні послів у зв'язку з обстрілами РФ української критичної інфраструктури

Під обстріл росіян потрапило таксі в Херсоні: водій загинув, двоє пасажирів поранені

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА