19:35 30.07.2019

Чотирьом суддям у справі Окружного адмінсуду Києва вислано повістки на 2 серпня для вручення підозр - Луценко

2 хв читати
Чотирьом суддям у справі Окружного адмінсуду Києва вислано повістки на 2 серпня для вручення підозр - Луценко

Генеральний прокурор України Юрій Луценко повідомив, що чотирьох суддів Окружного адміністративного суду м. Києва (ОАСК) викликають до Генпрокуратури 2 серпня для вручення підозр.

"Щодо справи ОАСК. Заступник генпрокурора заслухав матеріали справи. Повістки чотирьом суддям на п’ятницю 02/08 для вручення підозр - вислані", - написав Луценко на своїй сторінці в соцмережі Facebook у вівторок.

Зокрема, згідно з повістками, оприлюдненими на сайті Генпрокуратури, в п'ятницю, 2 серпня, на вул. Різницьку, 13/15 для вручення письмового повідомлення про підозру і допиту як підозрюваних у кримінальному провадженні викликають голову ОАСК Павла Вовка (о 14:00), суддів Окружного адмінсуду Євгенія Аблова (14:45), Ігоря Погрібніченка (о 15:30), а також суддю Суворовського райсуду Одеси Івана Шепітка (о 16:15).

Як повідомлялося, 26 липня керівник Управління спеціальних розслідувань Генпрокуратури Сергій Горбатюк заявив, що прокуратура у рамках розслідування кримінального провадження у справах Майдану підготувала повідомлення про підозру двом керівникам і двом суддям Окружного адміністративного суду Києва за фактами втручання в діяльність Вищої кваліфікаційної комісії суддів (ВККС) й організації ухвалення завідомо неправосудних рішень.

За версією слідства, в ручному режимі ухвалювалися рішення про звільнення деяких членів ВККС і призначення інших, незважаючи на те, що "нібито організовувалися конкурси".

Згідно з інформацією, оприлюдненою у відеоролику на прес-конференції, голова ОАСК Павло Вовк чинив штучні перешкоди в роботі окремих членів ВККС, організувавши подання позовних заяв проти них у своєму ж суді. Також він організував перезавантаження комісії шляхом виключення з її складу непідконтрольних членів і введення туди лояльних йому людей. "Під час досудового розслідування встановлено, що до розробленого Вовком плану були залучені не тільки окремі судді ОАСК, а й деякі правоохоронні органи, зокрема Державне бюро розслідувань, завданням якого було чинення тиску на комісію з метою складання повноважень окремими її членами", - зазначено в ролику.

Деякі судді ОАСК відмовилися брати участь у плані Вовка.

26 липня детективи НАБУ та співробітники Управління спеціальних розслідувань Генпрокуратури розпочали обшуки в приміщенні Окружного адміністративного суду Києва. Як повідомило НАБУ, обшуки відбуваються в рамках розслідування можливого скоєння кримінальних правопорушень головою й окремими суддями ОАСК.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Атаковані об'єкти енергетичної інфраструктури у Дніпропетровській, Івано-Франківській та Львівській областях

Армія РФ за добу завдала 12 ракетних та 76 авіаційних ударів по території України

Окупанти за добу завдали понад 500 ударів по Запорізькій області, є руйнування

Влада КНР має намір виплачувати населенню до $1,4 тис. при заміні старих машин на електромобілі

Права на логотип МАУ на майданчику СЕТАМ придбав директор Орловської ВЕС

Польща вночі двічі піднімала військову авіацію через російські удари по Україні

27 квітня: Яке сьогодні свято, все про цей день

Чергову хвилю ракетної атаки РФ спрямовано на західні області, знову задіяно "Кинджали"

РФ знову обстрілює Україну, кілька груп ракет зафіксовано у східних і південних областях

Унаслідок нічного ракетного удару по лікарні в Харкові постраждала пацієнтка

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА