11:52 31.07.2019

Генпрокуратура підготувала підозру слідчому СК РФ за притягнення Карпюка до кримінальної відповідальності

2 хв читати

Генеральна прокуратура України склала повідомлення про підозру громадянину РФ за результатами попереднього розслідування в кримінальному провадженні щодо незаконного притягнення громадянина України Миколи Карпюка до кримінальної відповідальності на території РФ.

Як повідомляє прес-служба Генпрокуратури в середу, зазначений громадянин, обіймаючи посаду старшого слідчого з особливо важливих справ першого відділу управління з розслідування особливо важливих справ Головного слідчого управління СК РФ у Північно-Кавказькому федеральному окрузі, знаючи вимоги кримінально-процесуального законодавства РФ про неухильне дотримання слідчим під час розслідування вимог Конституції та КПК РФ, персональної відповідальності за законність процесуальних дій, діючи умисно, за відсутності у матеріалах кримінальної справи об’єктивних доказів причетності Карпюка до скоєння злочинів, які розслідуються у справі, усвідомлюючи, що ця особа не має стосунку до їх скоєння, маючи умисел притягнути завідомо невинного до кримінальної відповідальності, незаконно притягнув Карпюка до кримінальної відповідальності, штучно створивши докази його провини в інкримінованих злочинах.

Наразі готується запит про міжнародну правову допомогу до компетентних органів РФ щодо повідомлення зазначеній особі про підозру та проведення з ним низки процесуальних дій. Досудове розслідування в зазначеному провадженні триває, встановлюються інші особи, причетні до незаконного притягнення Карпюка до кримінальної відповідальності.

Як повідомлялося, Верховний суд Чечні 26 травня 2016 року засудив українців Карпюка та Станіслава Клиха до 22,5 і 20 років ув'язнення відповідно. Згідно з вироком, Карпюк проведе у в'язниці перші десять років, а Клих - перші дев’ять років, потім обох відправлять до колонії суворого режиму.

У Росії Карпюка та Клиха засудили у справі про участь у бойових діях у першу чеченську кампанію в складі організації УНА-УНСО, забороненої в РФ.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Дві ракети, запущені РФ по Одесі, збито, травмовано дитину - ОВА

Зеленський про обстріл РФ двох ГЕС: Під загрозою не лише Україна, а й Молдова

Річковий порт і мультимодальний термінал можуть з'явитися на березі Тиси

Насильство російських військових над мирними жителями має системний характер - Офіс генпрокурора

Україна і Польща погодили продовження діяльності Польського центру підтримки культури в Україні на 2024 рік

World Monuments Fund реалізує майже 20 проєктів, спрямованих на збереження архітектурної спадщини України

Зеленський звільнив Марка Шевченка з посади посла України в Молдові

Глави МЗС України та Індії провели в Нью-Делі двосторонні переговори та оглядове засідання міжурядової комісії

Карандєєв анонсував будівництво безпечного фондосховища для українських музейних цінностей

У низці областей України в п'ятницю очікуються грози

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА