12:06 31.07.2019

У Закарпатті прикордонники стріляли по колесах автомобілів, щоб затримати контрабандистів сигарет

1 хв читати
У Закарпатті прикордонники стріляли по колесах автомобілів, щоб затримати контрабандистів сигарет

У Закарпатті на кордоні з Угорщиною українські прикордонники із застосуванням зброї намагалися затримати два автомобілі контрабандистів тютюнових виробів; один транспортний засіб затримано, ще одному вдалося втекти.

Як повідомляє в середу прес-служба Державної прикордонної служби України, напередодні ввечері прикордонники мобільної застави Мукачівського загону під час патрулювання помітили поблизу кордону мікроавтобус і позашляховик, обидва - марки Mitsubishi.

"Прикордонники негайно розпочали заходи, спрямовані на припинення правопорушення. У свою чергу водії автівок спробували втекти від прикордонників, здійснюючи при цьому небезпечні маневри, що загрожували життю та здоров’ю військовослужбовців. Наряд здійснив попереджувальні постріли вгору, але, оскільки контрабандисти проігнорували законні вимоги правоохоронців, прикордонники здійснили ще кілька пострілів по колесах автомобілів", - зазначено в повідомленні.

Водій позашляховика продовжив рух і, незважаючи на пошкодження колеса, зміг сховатися. Наразі правоохоронці встановлюють його місцеперебування.

Інший автомобіль і водія затримано. На чоловіка складено протокол про адміністративне правопорушення за ст.185-10 (злісна непокора законному розпорядженню чи вимозі військовослужбовця або працівника Державної прикордонної служби) та ст.204-1 (незаконне перетинання або спроба незаконного перетинання державного кордону України) Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Виявлені прикордонниками 104 ящики (понад 50 тис. пачок) тютюнових виробів, які контрабандисти планували переправити до сусідньої Угорщини, передано співробітникам Державної фіскальної службі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА