10:22 01.08.2019

НБУ з 1 серпня запускає новий веб-сайт

2 хв читати
НБУ з 1 серпня запускає новий веб-сайт

Національний банк України (НБУ) з 1 серпня запускає новий веб-сайт - офіційне інтернет-представництво й основний канал комунікації центробанку, повідомила прес-служба НБУ.

Згідно з повідомленням, новий веб-сайт розміститься на основному домені www.bank.gov.ua, замінивши старий веб-сайт, створений іще на початку 2000-х.

"Пріоритетом Національного банку є полегшення доступу клієнтів до вичерпної інформації, необхідної для ухвалення обґрунтованих рішень. Саме цьому має сприяти сучасний, двомовний та дружній до користувача інтерфейс нового веб-сайту НБУ", - йдеться в повідомленні.

Новий веб-сайт розроблений за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку USAID з урахуванням побажань стейкхолдерів і тому адаптований під потреби клієнтів НБУ. Зокрема, більше уваги приділено візуалізації інформації - з'явилися інтерактивні графіки з показниками та їх динамікою. Крім того, тепер сайт відображається на всіх пристроях - смартфонах і планшетах, а також доступний перегляд версії сайту для людей із вадами зору.

Крім цього, для ефективного користування сайтом на його головній сторінці розміщено блок основних показників - рівень інфляції, поточна облікова ставка, поточний курс гривні та євро до долара США, актуальний обсяг резервів тощо.

На головній сторінці представлено актуальні новини, посилання на корисні матеріали та тематичні мікросайти НБУ, календар подій центробанку та медіапростір. Вся інформація розподілена й за функціональним напрямком: монетарна політика, фінансова стабільність, нагляд, платежі та розрахунки, фінансові ринки, гривня.

Згідно з повідомленням, новий веб-сайт не є остаточною версією: завершення другого етапу його доопрацювання планується на жовтень поточного року. Зокрема, в жовтні передбачено запуск конструктора баз даних із можливістю побудови інтерактивних графіків і завантаження даних у різних форматах. З жовтня стане доступним розділ "Вакансії" з можливістю надіслати резюме, а також з'явиться розділ "Тарифи та послуги", в якому буде розміщено повну інформацію про всі надані НБУ послуги.

На другому етапі доопрацювання веб-сайту буде також запущено автоматизований реєстр платіжних систем і нові тематичні мікросайти, зокрема для доступу до Музею грошей НБУ.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Перші 13 із 60 ветеранів з ампутаційними пораненнями відбули до Берліна для встановлення сучасних інноваційних протезів - мер Києва

Обвинувачений у спробі дати хабар чиновникам "Укргазвидобування" визнав провину, просить перерахувати гроші ЗСУ

ТЧХУ не комунікує з організаціями Червоного Хреста Росії та Білорусі - Доценко

Закон про Товариство Червоного Хреста України треба актуалізувати - Доценко

Польські фермери відновили блокування доріг на прикордонні переходи "Краківець" і "Шегині" - Держприкордонслужба

Доценко: Український Червоний Хрест передає досвід, набутий під час війни, міжнародним партнерам

За час війни Росія зруйнувала і пошкодила понад 20 офісів і складів ТЧХУ - Доценко

Понад 20 загонів швидкого реагування ТЧХУ працюють в Україні - гендиректор Доценко

ВАКС засудив мера Рені до дев'яти років позбавлення волі

Держмитслужба України: Ймовірно, планується блокування пункту пропуску "Медика-Мостиська"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА