13:15 02.08.2019

В Івано-Франківську через півтора року має бути хороший міжнародний аеропорт

2 хв читати
В Івано-Франківську через півтора року має бути хороший міжнародний аеропорт

Президент України Володимир Зеленський поставив завдання, щоб через півтора року в Івано-Франківську було побудовано міжнародний аеропорт.

"Ми домовилися і хочемо, щоб протягом півтора року в Івано-Франківську був хороший міжнародний аеропорт", - сказав він на нараді під час робочої поїздки до Івано-Франківська в п'ятницю.

Під час ознайомлення Зеленського з реконструкцією аеропорту його директор Петро Осипенко повідомив, що з 2010 року аеропорт надано в концесію на 30 років компанії "Скорзонера". Згідно з умовами договору, вона зобов'язана вкласти в реконструкцію і поліпшення комплексу щонайменше 50 млн грн.

Відтоді концесіонер перерахував до обласного бюджету майже 10,7 млн грн концесійних платежів, а також інвестував 18 млн грн. Компанія-концесіонер ініціювала відновлення злітно-посадкової смуги, модернізацію приміщень аеровокзалу, розширення авіасполучення. Орієнтовна вартість проекту реконструкції - 2,14 млрд грн.

Президент доручив керівництву Івано-Франківської обласної державної адміністрації забезпечити координацію всіх зацікавлених сторін для реалізації проекту реконструкції аеропорту, проконтролювати підготовку нового договору з концесіонером і забезпечити його втілення в життя.

Зеленський звернувся до Міністерства фінансів із проханням внести до проекту держбюджету на 2020 рік необхідні видатки для реалізації проекту на підставі узагальнених пропозицій Міністерства оборони, якому належить злітна смуга, і Міністерства інфраструктури.

Глава держави закликав підписати інвестиційну угоду щодо залучення коштів для реконструкції аеропорту Івано-Франківська.

"Підписуємо тристоронню інвестиційну угоду з гарантією повернення за те, що має побудувати державу. Ви будуєте, ми повертаємо. Все чесно", - наголосив президент.

Зеленський також повідомив, що домовився з народним депутатом Олександром Шевченком, який до свого обрання у 2014 році був директором компанії "Скорзонера", що будівництво аеропорту буде дуже швидким.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

РФ знову обстрілює Україну, кілька груп ракет зафіксовано у східних і південних областях

Унаслідок нічного ракетного удару по лікарні в Харкові постраждала пацієнтка

Окупанти вдарили по Харкову, пошкоджено нежитлову цивільну інфраструктуру

Серед постраждалих у ДТП за участю голови Броварської РДА: 32-річна мати з донькою 2,5 років

РФ атакує Україну ракетами, зокрема "Кинджалами", підвищений рівень загрози ударів у кількох областях

НБУ перерахував до держбюджету 38,64 млрд грн прибутку за 2023 р.

Бельгія прискорює постачання F-16, можливо, перші винищувачі передадуть Україні до кінця 2024 року

Іспанія надасть Україні ракети для Patriot, снаряди, готує до передачі танки Leopard

Міноборони Данії: Підготовка українських пілотів просувається, мета – передати Україні перші літаки F-16 влітку

Канада виділить ще 13 мільйонів канадських доларів на чеську ініціативу щодо закупівлі снарядів для України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА