20:58 06.08.2019

Генпрокурор Луценко заявляє, що подасть у відставку з початком роботи Ради нового скликання

2 хв читати
Генпрокурор Луценко заявляє, що подасть у відставку з початком роботи Ради нового скликання

Генеральний прокурор України Юрій Луценко заявив, що подасть у відставку з посади, коли Верховна Рада 9-го скликання розпочне роботу.

"Щойно новий парламент збереться ... я подам заяву про відставку", - сказав він в ефірі "Радіо НВ" у вівторок ввечері.

За словами Луценка, він говорив президенту України Володимиру Зеленському, щойно буде обраний новий парламент, він напише заяву про відставку на ім'я спікера Верховної Ради.

"Я готовий до цього. Чекаю ім'я спікера. Як тільки парламент збереться, сформує керівні органи парламенту, я внесу заяву про відставку за власним бажанням", - зазначив Луценко.

Він висловив упевненість, що президент і парламент ухвалить рішення щодо нового генпрокурора, "якому я спокійно передам усі справи і певні рекомендації на майбутнє".

Луценко додав: "Зроблю це тому, що вважаю себе поганим генпрокурором ... я піду у відставку як генпрокурор, який повернув вкрадених коштів і активів на 4 млрд доларів".

Відповідаючи на питання про те, чи піде він у політику, генпрокурор зіронізував, що "ніколи і не відходив". "Чи буду займатися партійною діяльністю - ще не вирішив", - сказав він.

На питання про те, чи допускає він кримінальні справи щодо нього, Луценко сказав, що в НАБУ "до 15 справ", в яких він фігурує. При цьому генпрокурор висловив упевненість в тому, що не скоював ніяких правопорушень і в справах, в яких він фігурує або буде фігурувати, не буде ознак злочину.

Генеральний прокурор України призначається на посаду і звільняється президентом України за згодою Верховної Ради. Парламент може висловити недовіру генпрокурору, що спричинить його відставку з посади.

З травня 2016 року цю посаду обіймає Луценко.

11 червня в Верховній Раді зареєстровано проект постанови (№10380) про надання згоди парламенту на звільнення президентом Луценка з посади генпрокурора. Документ визначено президентом як невідкладний.

23 липня президент України Володимир Зеленський повідомив, що заступник глави Офісу президента Руслан Рябошапка розглядається як один з кандидатів на посаду генпрокурора України.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА