20:02 07.08.2019

Атамбаєв знаходиться в безпечному місці

2 хв читати
Атамбаєв знаходиться в безпечному місці

Адвокат екс-президента Киргизстану Алмазбека Атамбаєва Сергій Слюсарев стверджує, що його підзахисний перебуває в безпеці.

"Атамбаєв знаходиться в безпечному місці", - заявив "Інтерфаксу" Слюсарев.

Він не уточнив, де саме колишній глава держави.

Співрозмовник агентства стверджує, що "після того, як спецназ ДКНБ застосував зброю і спецзасоби щодо прихильників колишнього президента, це викликало відповідні дії людей, і спецназ був змушений покинути будинок Атамбаєва через річку Арашан".

Раніше з'являлися повідомлення про те, що Атамбаєв був затриманий в середу в ході штурму його резиденції співробітниками силових структур, але офіційного підтвердження цієї інформації поки не надходило.

Зі свого боку дочка Атамбаєва Алія Шагієва написала на своїй сторінці в "Інстаграм", що екс-президента ніхто не затримав і він досі знаходиться в Кой-Таші.

У середу ввечері представник заснованої Атамбаєвим Соціал-демократичної партії Киргизстану повідомила, що загін спецпризначення прибув до будинку екс-президента в село Кой-Таш у передмісті Бішкека. Пізніше стало відомо, що співробітники силових структур пішли на штурм будинку. Прихильники Атамбаєва намагалися перешкоджати штурму, почавши зведення барикад. Сталася стрілянина, є поранені.

Тим часом Держкомітет Національної безпеки Киргизстану повідомив, що в ході спецоперації із затримання Атамбаєва бойова зброя не застосовувалася, і бійці були оснащені тільки гумовими кулями. У прес-службі ДКНБ заявили, що операція із затримання триває.

27 червня парламент Киргизстану 103 голосами ухвалив рішення про зняття недоторканності з Атамбаєва, водночас позбавивши його статусу екс-президента і, відповідно, імунітету від кримінального переслідування. Це сталося після того, як Генеральна прокуратура підтримала обвинувачення, висунуті парламентом проти екс-президента Киргизстану.

Серед прийнятих у провадження Генпрокуратурою епізодів, які вивчає відомство щодо причетності Атамбаєва, зазначено: незаконне збагачення, незаконне заволодіння земельною ділянкою, причетність до незаконного звільнення у 2013 році кримінального авторитета Азіза Батукаєва, корупція при модернізації ТЕЦ Бішкека на кошти китайського кредиту.

Колишній президент назвав усі обвинувачення проти нього "абсурдом" і заявив, що не має наміру брати участь у слідчих діях і приходити на допит до прокуратури.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Унаслідок обстрілу Сміли постраждали шість осіб - ДСНС

ДБР з'ясовує обставини вибухів у Миколаєві, внаслідок яких загинули двоє військових і травмувалися п'ятеро рятувальників

Росіяни атакували вантажівку в Херсонській області, одна людина постраждала - ОВА

Суд розгляне клопотання Офісу генпрокурора про передання АРМА столичного ТРЦ Gulliver

Шмигаль і канцлер Казначейства Великої Британії Гант обговорили потреби України в енергообладнанні

Пані посол США: Надання ракет ATACMS - іще один сигнал, що наша відданість справі захисту України непохитна

ТЧХУ та працівники "швидкої" надали допомогу постраждалим співробітникам ДСНС у Миколаєві

Українські прикордонники після бою з диверсантами РФ на Сумщині змусили їх відступити

Зеленський у Києві зустрівся з канцлером казначейства Великої Британії Гантом

Російська армія вночі обстріляла Дніпровський район Херсона, ніхто не постраждав - ОВА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА