09:51 08.08.2019

Український омбудсмен закликає міжнародну спільноту не допустити подальшого тримання під вартою в Криму тяжкохворого Бекірова

2 хв читати

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова закликає представників міжнародного співтовариства сприяти звільненню з-під варти в окупованому Росією Криму тяжкохворого громадянина України Едема Бекірова.

"Сьогодні "Верховний суд Республіки Крим" розгляне рішення про продовження запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою тяжкохворого громадянина України Едема Бекірова. Подальше його тримання в місці несвободи, недопуск незалежного лікаря, відсутність адекватного лікування, ймовірне транспортування до Красноперекопська можуть мати фатальні наслідки для життя", - написала вона у четвер уранці на своїй сторінці в соцмережі Facebook.

Денісова зазначила, що рішення Європейського суду з прав людини, які зобов'язують уряд РФ негайно помістити Бекірова в лікарню і забезпечити йому належне обстеження та лікування, а також допустити незалежних лікарів, не виконуються, як і численні звернення її та адвокатів.

"Закликаю повноважних представників міжнародної спільноти не допустити подальшого утримання Едема Бекірова у місці несвободи та вжити заходів на виконання рішень Європейського суду з прав людини для порятунку життя людини", - написала український омбудсмен.

Як повідомлялося, незаконно утримуваного в Cімферопольському СІЗО кримськотатарського активіста Бекірова змушують дати свідчення проти голови меджлісу кримськотатарського народу Рефата Чубарова, лідера кримськотатарського народу Мустафи Джемілєва, директора телеканалу ATR Ленура Іслямова.

Раніше уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова повідомила про погіршення стану здоров'я Бекірова й закликала російську колегу Тетяну Москалькову вжити заходів для забезпечення його кваліфікованою медичною допомогою.

Бекіров - один із кримськотатарських громадських активістів селища Новоолексіївка. Його дружина Гульнара - член меджлісу кримськотатарського народу. Затримали Бекірова 12 грудня 2018 року на в'їзді до Криму з боку Чонгара (Херсонська обл.) під час проходження паспортного контролю на території, контрольованій російськими окупантами.

Окупаційна влада Криму обвинувачує його за ч. 2 ст. 222 КК РФ (незаконне придбання, передача, збут, зберігання, перевезення або носіння зброї, її основних частин, боєприпасів).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА