13:30 08.08.2019

Президент Киргизстану: Атамбаєв порушив законодавство, застосувавши зброю

1 хв читати

 Президент Киргизстану Сооронбай Жеенбеков на позачерговому засіданні парламенту, що відбувається в четвер, заявив, що колишній президент Алмазбек Атамбаєв порушив закон і Конституцію, вчинивши опір бійцям спецназу Державного комітету національної безпеки.

"Атамбаєв, вчинивши опір спецназу ДКНБ, який прибув у Кой-Таш для здійснення його примусового приводу, порушив Конституцію і закони, застосувавши зброю", - заявив Жеенбеков.

"Щодо Атамбаєва за п'ятьма кримінальними справами проводяться слідчі заходи, але ще з’являються інші факти, його запрошували (слідчі - ІФ) як свідка, але він не підкорився, хоча вчора під час забезпечення примусового приводу дотримувалися всіх норм закону", - сказав Жеенбеков.

7 серпня в селі Кой-Таш за 20 км від Бішкека спецназ "Альфа" ДКНБ Киргизстану здійснив спробу силового затримання колишнього президента країни Алмазбека Атамбаєва, щоб доправити його на допит як свідка у справі про незаконне звільнення кримінального авторитета. Затримати Атамбаєва не вдалося, у сутичках постраждали понад 50 людей, один зі співробітників спецназу помер від вогнепального поранення.

У будинку колишнього президента залишаються кілька десятків бійців спецназу. Глава ДКНБ Орузбек Опумбаев заявив на засіданні парламенту, що прибічники Атамбаєва у бійців спецназу захопили кілька десятків одиниць бойової зброї.

У четвер уранці Атамбаєв заявив, що він і його прихильники мають намір провести мітинг із вимогою відставки президента країни Жеенбекова.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА