21:02 10.08.2019

Екс-глава адміністрації Атамбаєва заарештований за звинуваченням у захопленні заручників

2 хв читати
Екс-глава адміністрації Атамбаєва заарештований за звинуваченням у захопленні заручників

Суд в Киргизстані узяв під варту екс-керівника апарату президента республіки Фарида Ніязова, підозрюваного в захопленні заручників 7 серпня під час зіткнень прихильників Алмазбека Атамбаєва і співробітників спецназу "Альфа" Держкомітету нацбезпеки (ДКНБ).

"Фарид Ніязов, обвинувачений у масових заворушеннях і захопленні заручників, перебуватиме під вартою в СІЗО-1 Бішкека до 8 жовтня поточного року. Відповідне рішення прийняв Первомайський районний суд Бішкека", - повідомили в суботу "Інтерфаксу" в суді.

7 серпня в селі Кой-Таш в 20 кілометрах від Бішкека спецназ "Альфа" ДКНБ Киргизстану здійснив спробу силового затримання екс-президента, яка переросла в зіткнення з прихильниками колишнього глави держави.

Зіткнення продовжилися в четвер при новій спробі спецназу затримати екс-президента. Після цього Атамбаєв здався співробітникам правоохоронних органів Киргизії. Всього за два дні в селі Кой-Таш постраждали більше 100 чоловік, один спецназівець загинув.

Увечері в четвер міліція застосувала спецзасоби для розгону близько 1,5 тис. прихильників Атамбаєва, присутніх в центрі Бішкека. Затримано понад 40 правопорушників, чотири людини були госпіталізовані.

За даними Мінохоронздоров'я Киргизстану, всього під час зіткнень прихильників Атамбаєва зі співробітниками правоохоронних органів постраждали 136 осіб, 14 з них продовжують отримувати лікування.

Адвокат Атамбаєва Сергій Слюсарев повідомив агентству, що екс-президент Киргизстану рішенням суду заарештований до 26 серпня. За словами адвоката, Атамбаєв підозрюється в корупції у справі про незаконне звільнення в 2013 році "кримінального авторитета" Азіза Батукаєва.

У п'ятницю на майно Атамбаєва було накладено арешт, діяльність телеканалу "Апрель", що належить екс-президенту, припинена.

Кримінальні справи зареєстровані за статтями "Масові заворушення", "Хуліганство", "Вбивство", "Замах на вбивство", "Погроза або насильство щодо представника влади" і "Захоплення заручників" КК Киргизстану".

У МВС повідомили, що в рамках вищевказаних кримінальних справ допитані дев'ять прихильників Атамбаєва, його радник Фарид Ніязов, а також троє членів створеного на підтримку екс-президента Народного штабу затримані і поміщені до ІТТ Бішкека.

27 червня парламент Киргизстану прийняв рішення про зняття недоторканності з Атамбаєва, одночасно позбавивши його статусу екс-президента, що позбавляє його імунітету від кримінального переслідування. Це сталося після того, як Генпрокуратура підтримала обвинувачення, висунуті парламентом проти Атамбаєва.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА