07:00 13.08.2019

Мінприроди підготувало проект "Про створення національного природного парку Дніпровсько-Тетерівський"

1 хв читати
Мінприроди підготувало проект "Про створення національного природного парку Дніпровсько-Тетерівський"

Міністерство екології та природних ресурсів України підготувало проект Указу президента України про створення на території Вишгородського та Іванківського районів Київської області національного природного парку "Дніпровсько-Тетерівський", повідомляє прес-служба міністерства.

"Нарешті на мапі природно-заповідних територій України з'явиться ще один національний природний парк. Дніпровсько-Тетерівський НПП площею 30402,3 гектара буде створений на території Вишгородського та Іванківського районів Київської області", - розповідає міністр екології та природних ресурсів України Остап Семерак.

За його словами, ця територія повинна була отримати природно заповідний статус ще в 2008 році, проте підготовлений тоді указ не був узгоджений, і ця територія залишилася парком тільки на папері.

Сьогодні, відповідний Указ про створення НПП підготовлений, пройшов відповідні погодження та громадські обговорення, був підписаний міністром екології та природних ресурсів Семераком і доправлений на розгляд Кабінету міністрів України.

"Новий національний природний парк розташований поблизу Києва і має всі шанси стати каталізатором сталого розвитку регіону і базою для розвитку рекреаційної, туристичної, еколого-освітньої, природоохоронної, наукової діяльності. А головне - ми збережемо в центрі України, унікальний куточок дикої природи і збільшимо площу природно заповідних земель", - підсумував Семерак.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА