12:34 15.08.2019

Суд зобов'язав НАБУ відкрити справу про можливе зловживання владою генпрокурором

2 хв читати
Суд зобов'язав НАБУ відкрити справу про можливе зловживання владою генпрокурором

Солом'янський районний суд Києва зобов'язав Національне антикорупційне бюро України (НАБУ) зареєструвати кримінальне провадження за фактом можливих зловживань владою або службовим становищем генеральним прокурором України Юрієм Луценком.

Як зазначено у рішенні Солом'янського райсуду від 5 серпня, текст якого розміщений у Єдиному державному реєстрі судових рішень, слідчий суддя Максим Вишняк розглянув скаргу Особи_1 на бездіяльність директора НАБУ (невнесення відомостей про кримінальні правопорушення до Єдиного реєстру досудових розслідувань).

Скарга полягала в тому, що 13 жовтня 2018 року Особа_1 звернулася з заявою про кримінальні правопорушення до голови Верховної Ради Андрія Парубія про вчинення генеральним прокурором кримінального злочину, передбаченого ст. 364 КК України (зловживання владою або службовим становищем).

1 лютого 2019 року відповідне звернення надійшло до НАБУ з комітету Верховної Ради з питань запобігання та протидії корупції, проте відомості про скоєне кримінальне правопорушення до Єдиного реєстру досудових розслідувань не внесено.

Особа_1 просила суд скасувати рішення директора НАБУ про відмову виконати вимоги ст. 214 КПК України при отриманні заяви (повідомлення) про кримінальне правопорушення та зобов'язати директора НАБУ внести до Єдиного реєстру досудових розслідувань зазначені відомості.

Слідчий суддя Вишняк постановив задовольнити скаргу заявника частково.

"Зобов'язати службову особу Національного антикорупційного бюро України, до компетенції якої входить внесення відомостей до Єдиного реєстру досудових розслідувань, не пізніше 24 годин після отримання копії ухвали внести до Єдиного реєстру досудових розслідувань відомості про кримінальні правопорушення, зазначені в поданому Особою_1 зверненні ... від 13.10. 2018 р.", - йдеться в рішенні суду.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кількість загиблих на Донеччині через обстріли протягом дня збільшилася до чотирьох

ТЦК за кордоном не працюватимуть - Міноборони України

Дощова погода в Україні в п'ятницю збережеться, у суботу опадів не прогнозують

Аграрні асоціації попросили ВАКС узяти міністра агрополітики на поруки

Окупанти обстріляли село на Харківщині, поранені двоє пенсіонерок

Майже дві третини українців вважають демократію найкращою системою правління, це шостий показник серед досліджуваних країн - опитування

Українська ППО збила російську ракету в Криворізькому районі

Унаслідок обстрілу Сміли постраждали шість осіб - ДСНС

Умєров і помічник генсека НАТО обговорили ситуацію на полі бою і кроки на шляху до членства України в Альянсі

Двоє людей загинули, одна людина дістала поранень унаслідок вибуху в пункті прийому металобрухту на Львівщині

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА