21:02 16.08.2019

Гримчак заявив, що не має наміру ховатися, хоче закінчити роботу в міністерстві

2 хв читати
Гримчак заявив, що не має наміру ховатися, хоче закінчити роботу в міністерстві

Заступник міністра з питань окупованих територій України (МінТОТ) Юрій Гримчак заявив у залі суду, що не має наміру нікуди тікати і виконуватиме всі вимоги слідства, зокрема, з’являтися на виклики прокурорів і слідчих.

"Я готовий захищати себе всіма законними засобами. Я буду збирати докази, я буду пояснювати те, що вони (прокурори - ІФ) інтерпретують як незаконну діяльність - це політична позиція. Я готовий гарантувати, що я не буду зустрічатися з людьми, які є в цьому кримінальному провадженні: для того, щоб забезпечити свою невинуватість, мені це не потрібно. Я готовий і далі ходити на роботу або перебувати ... хоча я все-таки хотів би дійти до кінця роботи, тому що тут залишилося трохи більше місяця, і в будь-якому випадку я її втрачу, тому що просто закінчиться термін", - сказав Гримчак у залі Деснянського районного суду м.Чернігова в п'ятницю.

Він заявив, що не збирається ховатися, і має намір прибувати до прокурорів і слідчого.

"Я не збираюся нікуди тікати, я не збираюся ховатися від прокурорів і слідчих, тому що я не бачу в цьому сенсу. Як тільки ти робиш крок до того, що треба кудись втекти або сховатися, - ти вже визнав свою провину ... Я захищатиму себе і свою сім'ю. Я готовий гарантувати, що я буду в будь-який момент виконувати всі вимоги слідства", - додав він.

Гримчак також заявив, що не має великих коштів, тоді як у клопотанні прокурорів передбачено велику заставу.

"Я не маю великих коштів, у мене на рахунку - я не знаю, треба у дружини запитати - я не маю величезних особняків. У мене звичайна трикімнатна квартира 70 або 66 кв.м. Моє багатство - це мої діти, моя сім'я, і у мене є ще одна річ, яка, важко обчислюється грошима - це репутація. У мене більше нічого немає", - сказав заступник міністра.

У п'ятницю Деснянський районний суд Чернігова обирає запобіжний захід заступнику міністра з питань окупованих територій Юрію Гримчаку та його помічнику Ігорю Овдієнку. Наразі слідчий суддя Наталія Лямзіна віддалилася в дорадчу кімнату.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ТЦК за кордоном не працюватимуть - Міноборони України

Дощова погода в Україні в п'ятницю збережеться, у суботу опадів не прогнозують

Аграрні асоціації попросили ВАКС узяти міністра агрополітики на поруки

Окупанти обстріляли село на Харківщині, поранені двоє пенсіонерок

Майже дві третини українців вважають демократію найкращою системою правління, це шостий показник серед досліджуваних країн - опитування

Українська ППО збила російську ракету в Криворізькому районі

Унаслідок обстрілу Сміли постраждали шість осіб - ДСНС

Умєров і помічник генсека НАТО обговорили ситуацію на полі бою і кроки на шляху до членства України в Альянсі

Двоє людей загинули, одна людина дістала поранень унаслідок вибуху в пункті прийому металобрухту на Львівщині

Рада підтримала в першому читанні законопроєкт про створення Держреєстру постраждалих від агресії РФ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА