17:49 19.08.2019

Генпрокуратура розпочала розслідування можливого незаконного втручання в діяльність суддів ОАСК під час обшуку 26-27 липня

2 хв читати

Генеральна прокуратура України розпочала кримінальне провадження за фактом можливого незаконного втручання у діяльність суддів Окружного адміністративного суду м. Києва (ОАСК) співробітниками Генпрокуратури і Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) під час обшуку в приміщеннях суду 26-27 липня.

"За результатами розгляду заяви суддів Окружного адміністративного суду міста Києва Генеральна прокуратура України 2 серпня 2019 року розпочала досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом можливого вчинення незаконного втручання в діяльність суддів ОАСК співробітниками Управління спеціальних розслідувань ГПУ та НАБУ під час обшуку в приміщеннях суду 26-27 липня 2019 року", - йдеться в повідомленні на сайті ОАСК у понеділок.

У суді також поінформували, що відповідні звернення судді ОАСК направили також до Вищої ради правосуддя (ВРП) ще наприкінці липня.

"Однак на сьогодні відповіді ВРП щодо розгляду цього питання до суду не надходило", - зазначено в повідомленні.

Як повідомлялося, 26 липня керівник Управління спеціальних розслідувань Генпрокуратури Сергій Горбатюк заявив, що прокуратура у рамках розслідування кримінального провадження у справах Майдану підготувала повідомлення про підозру двом керівникам і двом суддям ОАСК за фактами втручання в діяльність Вищої кваліфікаційної комісії суддів (ВККС) та організації ухвалення завідомо неправосудних рішень. За версією слідства, в ручному режимі ухвалювалися рішення про звільнення деяких членів ВККС і призначення інших, незважаючи на те, що "нібито організовувалися конкурси".

26 липня детективи НАБУ і співробітники Управління спеціальних розслідувань Генпрокуратури розпочали обшуки в приміщенні ОАСК.

У свою чергу в Окружному адмінсуді Києва заявили про блокування його роботи з боку НАБУ та Генпрокуратури, співробітники яких "здійснюють грубе неправомірне втручання в роботу Окружного адміністративного суду Києва: проводяться обшуки в кабінетах суддів, канцелярії, інших приміщеннях, відбувається вилучення оргтехніки і документів, що унеможливлює проведення судових засідань, прийому та реєстрацій вхідних документів від відвідувачів суду".

2 серпня голові Окружного адміністративного суду Києва (ОАСК) Павлу Вовку, а також суддям ОАСК Ігорю Погрібніченку і Євгену Аблову і судді Суворовського районного суду Одеси Івану Шепітку було вручено повідомлення про підозру про втручання в діяльність ВККС та інших можливих злочинах.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Сили оборони знищили вночі 15 ракет, 14 БПЛА і бомбардувальник Ту-22М3

Авіація НАТО піднімалася в повітря через російські атаки по Україні, повідомляють польські військові

Зеленський про атаку на Дніпро: Ми маємо завдати поразки російському терору

На Харківщині за добу двоє постраждалих унаслідок ворожих обстрілів

"Укрзалізниця" призупиняє роботу вокзалу станції "Дніпро"

У Синельниківському районі на Дніпропетровщині загинули шестеро людей, серед них діти 6 і 8 років

Кількість постраждалих унаслідок масованої ракетної атаки в Дніпропетровській області зросла до 21 людини

На Ставропіллі впав дальній бомбардувальник Ту-22М3

У Херсонській області за добу в результаті обстрілів троє людей дістали поранення, є влучання в житлові будівлі

Після масованої атаки по Дніпропетровській області дві людини загинули, поранено 15 мирних жителів, є руйнування, пожежа

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА