18:15 19.08.2019

У кабінеті заступника генпрокурора Стрижевської виявлено несанкціоновану "прослушку"

2 хв читати
У кабінеті заступника генпрокурора Стрижевської виявлено несанкціоновану "прослушку"

Несанкціоновані спецзасоби для прослуховування було виявлено в службовому кабінеті заступника генерального прокурора України Анжели Стрижевської в суботу, 17 серпня, в Генпрокуратурі пов'язують цей факт зі справою про корупцію директора Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) Артема Ситника.

"У суботу в службовому кабінеті заступника генерального прокурора було виявлено несанкціоновані спецзасоби для прослуховування. На місце викликали слідчо-оперативну групу СБУ, яка зафіксувала цей факт. Ми пов’язуємо це з тим, що саме цей заступник – Анжела Стрижевська – є керівником прокурора, який підтримує адмінпротокол щодо Ситника", - написала прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган у Facebook у понеділок.

За її словами, для санкціонованого прослуховування кабінету одного з керівників ГПУ необхідний дозвіл або від заступника генпрокурора, або від самого генерального прокурора. Відповідно, в цьому випадку мав би бути дозвіл від керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) - заступника генпрокурора. Проте жоден із заступників ГПУ, генпрокурор чи керівник САП такого прослуховування не санкціонували.

За фактом виявлення несанкціонованої "прослушки" в кабінеті заступника генпрокурора СБУ зареєстровано кримінальне провадження.

"ГСУ СБУ внесено до ЄРДР та розпочато досудове розслідування за ознаками кримінального злочину, передбаченого ч.1 ст. 359 КК", - додала Сарган у своєму акаунті у Twitter у понеділок у вечері.

Прес-секретар генпрокурора також повідомила, що вранці у вівторок, 20 серпня, в Сарненському суді Рівненської області відбудеться чергове засідання з розгляду адміністративного протоколу, пов'язаного з корупцією, складеного на директора НАБУ Ситника за порушення ним обмежень при отриманні подарунків (ідеться про відпочинок на одній із мисливських баз у Рівненській області). Суд має заслухати свідків сторони обвинувачення і сторони захисту. Ситник повинен бути присутнім у приміщенні Солом'янського райсуду Києва для відеоконференції з Сарненським судом

Частина 1 статті 359 КК - незаконне використання спеціальних технічних засобів негласного отримання інформації - карається штрафом від 100 до 200 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на термін до чотирьох років, або позбавленням волі на той самий термін.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Сенаті обіцяють швидко надіслати законопроект про допомогу Україні на підпис Байдену

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА