18:49 20.08.2019

"Справу Бекірова" буде повернуто для розгляду по суті до суду Сімферополя

2 хв читати
"Справу Бекірова" буде повернуто для розгляду по суті до суду Сімферополя

 Так званий Верховний суд республіки Крим скасував рішення "центрального районного суду Сімферополя" про передання кримінального провадження Едема Бекірова до "Красноперекопського суду", повідомила уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова.

"Справу пана Бекірова буде повернуто для розгляду по суті в "Центральний районний суд Сімферополя", - написала омбудсмен на своїй сторінці в соцмережі Facebook.

"Адвокат зауважив, що пана Бекірова мають доправити на додаткове медичне обстеження в лікарню ім.Семашка, яке, я сподіваюсь, дасть можливість змінити запобіжний захід на домашній арешт, тим більше, що захисники нещодавно надали всі необхідні для цього документи", - написала Денісова.

У свою чергу кримський проект української служби "Радіо Свобода" "Крим. Реалії" повідомляє, що у такий спосіб суд задовольнив апеляційну скаргу адвокатів Бекірова.

Як зазначив адвокат підсудного Олексій Ладін, "це маленька перемога", оскільки питання етапування Бекірова до Красноперекопська було дуже небезпечне для його життя.

Сам Бекіров у суді повідомив, що після попередньої доставки до Верховного суду 8 серпня у нього на тиждень відмовили ноги, і навіть зараз він бере участь у засіданні лише після прийому знеболювальних препаратів.

Бекіров - один із кримськотатарських громадських активістів селища Новоолексіївка. Його дружина Гульнара є членом меджлісу кримськотатарського народу. Його затримали 12 грудня 2018 року на в'їзді до Криму з боку Чонгара (Херсонська обл.) під час проходження паспортного контролю на території, контрольованій російськими окупантами.

Окупаційна влада Криму звинувачує його за ч. 2 ст. 222 КК РФ (незаконне придбання, передача, збут, зберігання, перевезення або носіння зброї, її основних частин, боєприпасів).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Влада Латвії заблокувала доступ до дев'яти російських пропагандистських сайтів

Глава МЗС Болгарії Габріель погодилася сформувати новий уряд

Через КПП "Вишнє Нємецьке - Ужгород" на українсько-словацькому кордоні тимчасово обмежать рух

З додатковою допомогою ЗСУ зможуть повільно відтісняти росіян - сенатор США Рід

Шукаємо асиметричні рішення, щоб отримати перевагу над кількісно переважаючим противником - Сирський

ЄБА просить Кабмін і ОП вирішити проблему швидкопсувних вантажів на польському кордоні

Кличко закликав правоохоронців оперативно розслідувати факти, оприлюднені Bihus.Info щодо Брагінського

Польські фермери заблокували два КПП на кордоні з Німеччиною, блокада триватиме до 20 березня

Глави МЗС країн-членів ЄС не змогли ухвалити рішення про використання доходів від знерухомлених росактивів в інтересах України

На Херсонщині внаслідок вибуху боєприпасу загинуло троє людей

РЕКЛАМА
Milk
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА