10:21 21.08.2019

Зірки оперної сцени, піаністи візьмуть участь в офіційних урочистостях із нагоди Дня Незалежності України

2 хв читати
Зірки оперної сцени, піаністи візьмуть участь в офіційних урочистостях із нагоди Дня Незалежності України

В урочистій ході з нагоди Дня Незалежності України (Хода гідності) візьмуть участь п'ять оркестрів, українські зірки світової оперної сцени, 18 піаністів і народні артисти України, повідомляє сайт ТСН.

Постановниками заходу стали режисер Алан Бадоєв та хореограф Олена Коляденко.

Як зазначив Бадоєв, акцент буде зроблено на людях. "Ми відійшли від ідеї дорогих, масштабних декорацій і спеціальних конструкцій на Майдані, змістивши акценти на людей - їхні вчинки, історії та долі, про які має дізнатися вся країна", - сказав він.

У свою чергу Коляденко додала: "Ми хочемо показати не танк, а танкіста. Не літак, а його льотчика. А разом із ними поруч вченого, лікаря, спортсмена, художника, музиканта - людей, які створюють історію нашої держави", - додала режисер постановник Олена Коляденко.

За інформацією видання, спеціальним гостем стане український композитор Мирослав Скорик, а вокалістка гурту ONUKA Ната Жижченко співатиме в урочистій частині заходу.

Як повідомлялося, в Ході гідності візьмуть участь понад 350 військовослужбовців із Сухопутних військ, Сил спеціальних операцій, Десантно-штурмових військ, Військово-Морських Сил, Військово-Повітряних Сил, ветерани АТО/ООС.

Крім того, окремою "коробкою" пройдуть ветерани, відзначені бойовими нагородами за участь в АТО/ООС. Також нарівні з чоловіками в розрахунку ЗСУ візьмуть участь дві жінки-військовослужбовиці (в "коробці" Сухопутних військ).

У Міноборони зазначають, що Хода гідності відрізнятиметься новим форматом. Замість традиційного військового параду з демонстрацією бойової техніки та авіації - мінімальна кількість військових і відмова від показу арсеналу озброєнь.

Цього разу участь у заході візьмуть лише ті, хто відзначився на службі або має відомчі нагороди або ж державні нагороди.

Як повідомлялося, представники ветеранських організацій, волонтери та Союз сімей загиблих героїв анонсували проведення в День Незалежності, 24 серпня, Маршу захисників України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА