19:21 21.08.2019

Українського політв'язня в Криму Бекірова оглянули лікарі

2 хв читати

Українського активіста Едема Бекірова із Сімферопольського СІЗО (окупований Крим) перемістили до лікарні, повідомила уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова з посиланням на адвоката.

"Щойно адвокат Едема Бекірова повідомив, що сьогодні його підзахисного, якого утримують у Сімферопольському СІЗО, доправили до лікарні ім. Семашка. Його оглянули ендокринолог, невролог, кардіолог, а також узяли аналізи крові та сечі", - написала Денісова на своїй сторінці в соцмережі Facebook у середу.

Також омбудсмен повідомила, що у вівторок, 27 серпня, очікується госпіталізація Бекірова в Республіканську лікарню неврології цивільного типу для подальшого стаціонарного обстеження, яке триватиме сім-вісім днів.

"За результатами зазначених обстежень буде скликано лікарську комісію, яка має визначити, чи може він утримуватися в умовах СІЗО. Сподіваюся, що за результатами обстежень Едему Бекірову буде надано необхідну медичну допомогу в повному обсязі, а також вдасться змінити запобіжний захід із тримання під вартою на домашній арешт", - зазначила Денісова.

Також вона зазначила, що оскільки проведення цих обстежень ініціює уряд Російської Федерації, то можна говорити про виконання другого рішення Європейського суду з прав людини (ЄСПЛ) щодо Едема Бекірова.

"Я знову закликаю міжнародну спільноту тримати справу пана Бекірова під пильним наглядом та не допускати порушення його прав і свобод", - наголосила омбудсмен.

Бекіров - один із кримськотатарських громадських активістів селища Новоолексіївки. Його дружина Гульнара - член меджлісу кримськотатарського народу. Його затримали 12 грудня 2018 року на в'їзді до Криму з боку Чонгара (Херсонська обл.) під час проходження паспортного контролю на території, контрольованій російськими окупантами.

Окупаційна влада Криму звинувачує його за ч. 2 ст. 222 КК РФ (незаконне придбання, передача, збут, зберігання, перевезення або носіння зброї, її основних частин, боєприпасів).

15 квітня Денісова повідомила, що, за даними дочки, стан здоров'я кримськотатарського активіста, інваліда I групи Бекірова погіршується. "Його турбує біль із лівого боку грудей, є проблеми зі шлунком, високий рівень цукру. При цьому він спить сидячи, його турбує задишка й постійно скаче кров'яний тиск", - повідомила Денісова у Facebook. У зв'язку з цим український омбудсмен знову звернулася до російського омбудсмена Тетяни Москалькової з проханням невідкладно вжити заходів для його госпіталізації.

11 червня проект "Крим. Реалії" з посиланням на адвоката повідомив, що ЄСПЛ зобов'язав РФ терміново помістити в лікарню обвинувачуваного в окупованому Криму кримськотатарського активіста Бекірова у зв'язку з погіршенням його стану.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти за минулий день здійснили 50 обстрілів прикордоння Сумської області

Канада підписала угоду з Німеччиною про сприяння торгівлі водневим паливом, знижуючи імпорт російської нафти

Влада Латвії заблокувала доступ до дев'яти російських пропагандистських сайтів

Глава МЗС Болгарії Габріель погодилася сформувати новий уряд

Через КПП "Вишнє Нємецьке - Ужгород" на українсько-словацькому кордоні тимчасово обмежать рух

З додатковою допомогою ЗСУ зможуть повільно відтісняти росіян - сенатор США Рід

Шукаємо асиметричні рішення, щоб отримати перевагу над кількісно переважаючим противником - Сирський

ЄБА просить Кабмін і ОП вирішити проблему швидкопсувних вантажів на польському кордоні

Кличко закликав правоохоронців оперативно розслідувати факти, оприлюднені Bihus.Info щодо Брагінського

Польські фермери заблокували два КПП на кордоні з Німеччиною, блокада триватиме до 20 березня

РЕКЛАМА
Milk
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА