16:57 22.08.2019

Українського політв'язня в Криму Бекірова повернули до СІЗО, 27 серпня його мають госпіталізувати

2 хв читати

Українського активіста Едема Бекірова, якого тримають в окупованому Криму, після медичного обстеження повернули до Сімферопольського слідчого ізолятора, наступного тижня запланована його госпіталізація для стаціонарного обстеження, повідомила уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова з посиланням на адвоката.

"Сьогодні адвокат пана Бекірова повідомив, що після медичного обстеження в лікарні ім. Семашка його підзахисного було повернуто в Сімферопольське СІЗО. Втім адвокат підтвердив, що госпіталізація кримського татарина 27 серпня в Республіканську лікарню на тижневе стаціонарне обстеження все ж відбудеться", - написала Денісова у Facebook у четвер.

За її словами, адвокат пов'язує цей процес з остаточним розглядом Європейським судом з прав людини (ЄСПЛ) справи його підзахисного щодо порушення його прав РФ, який запланований на 6 вересня.

"Я сподіваюсь, що під час госпіталізації він отримає кваліфіковану медичну допомогу в повному обсязі, а також на обґрунтоване та справедливе рішення суду стосовно громадянина України Едема Бекірова", - висловила сподівання омбудсмен.

Бекіров - один із кримськотатарських громадських активістів селища Новоолексіївка. Його дружина Гульнара є членом меджлісу кримськотатарського народу. Його затримали 12 грудня 2018 року на в'їзді до Криму з боку Чонгара (Херсонська обл.) під час проходження паспортного контролю на території, контрольованій російськими окупантами.

Окупаційна влада Криму обвинувачує його за ч. 2 ст. 222 КК РФ (незаконне придбання, передача, збут, зберігання, перевезення або носіння зброї, її основних частин, боєприпасів).

15 квітня Денісова повідомила, що, за даними дочки, стан здоров'я Едема Бекірова, інваліда I групи, погіршується.

11 червня проект "Крим.Реалії" з посиланням на адвоката повідомив, що ЄСПЛ зобов'язав РФ терміново помістити в лікарню Бекірова у зв'язку з погіршенням його стану.

21 серпня Денісова повідомила, що Бекірова з Сімферопольського СІЗО перемістили до лікарні ім. Семашка, його оглянули кілька лікарів, також узято аналізи.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ГУР МО України здійснило низку кібератак по російських об'єктах

У Києві шахраї підробляли листи від військових частин й отримали 1,7 млн грн гуманітарки - Офіс генпрокурора

Найближчої доби в більшості областей України очікуються дощі, місцями з мокрим снігом - Укргідрометцентр

У Мінветеранів мають намір перезавантажити проєкт "Помічник ветерана"

ГУР допомагає РДК і "Свободі Росії" боротися з режимом у РФ - Юсов

Польща і Німеччина 26 березня запустять коаліцію "бронетанкових спроможностей" для України

В Україні частка негрошових соціальних послуг становить лише 6% - Жолнович

Експрацівник оборонного заводу в Миколаєві за допомогою дронів шпигував для ворога за комплексами ППО

В Україні зростає "чорний ринок" документів про підвищення кваліфікації для вчителів - освітній омбудсмен

НАТО зацікавлене в досвіді України у веденні комунікацій під час війни - Мінкультури

РЕКЛАМА
Milk
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА