20:56 22.08.2019

Хода гідності на Алеї Героїв Небесної сотні в Києві почнеться з хвилини мовчання і ста ударів дзвону

2 хв читати
Хода гідності на Алеї Героїв Небесної сотні в Києві почнеться з хвилини мовчання і ста ударів дзвону

Хода гідності з нагоди Дня Незалежності України в Києві почнеться з вшанування пам'яті героїв, які віддали життя за свободу України, у заході візьме участь президент України Володимир Зеленський з сім'єю.

Як йдеться в прес-релізі програми, розданому журналістам під час генеральної репетиції ходи в четвер увечері в центрі Києва, під час церемонії на Алеї Героїв Небесної сотні буде оголошена загальнонаціональна хвилина мовчання, прозвучать сто ударів дзвону як символ ста ударів сердець цих Героїв.

На Майдані Незалежності прозвучить гімн України у виконанні оркестрів і відомих музикантів (прозвучить понад 600 голосів).

"У заході візьмуть участь всесвітньо відомі оперні співаки Андрій Романенко і Євген Орлов (лауреат конкурсу Пласідо Домінго, соліст Берлінської державної опери). Спеціальним гостем події стане видатний український композитор Мирослав Скорик", - наголошується в прес-релізі.

Народна артистка України Тіна Кароль виконає частину державного гімну України, крім неї, виступлять оперні виконавиці Анжелина Швачка (лауреат премії ім. Тараса Шевченка) і Оксана Крамарева (лауреат конкурсу Пласідо Домінго). Вокалістка гурту ONUKA Ната Жижченко і представниця України на дитячому "Євробаченні" Дарина Красновецька співатимуть в урочистій частині заходу.

У заході також візьмуть участь військові творчі колективи - зведений військовий оркестр і хор Збройних сил України, інші відомчі оркестри, барабанщики Почесної варти при президенті України. Очікується участь Національного заслуженого академічного українського народного хору України ім.Верьовки і піаністів - випускників Київського інституту музики Глієра.

Крім того, відбудеться нагородження українців, які досягли успіхів у різних сферах.

Завершиться захід святковою ходою.

Як повідомлялося, в урочистій ході з нагоди Дня Незалежності України (Хода гідності) візьмуть участь п'ять оркестрів, українські зірки світової оперної сцени, 18 піаністів і народні артисти України.

Постановниками заходу є режисер Алан Бадоєв та хореограф Олена Коляденко.

У ході гідності візьмуть участь понад 350 військовослужбовців Сухопутних військ, Сил спеціальних операцій, Десантно-штурмових військ, Військово-морських сил, Військово-повітряних сил, ветерани АТО / ООС.

Крім того, окремою "коробкою" пройдуть ветерани, відзначені бойовими нагородами за участь в АТО / ООС. Також нарівні з чоловіками в розрахунку ЗСУ візьмуть участь дві жінки-військовослужбовці (в "коробці" Сухопутних військ).

У Міноборони зазначили, що Хода гідності буде відрізнятися новим форматом: замість традиційного військового параду з демонстрацією бойової техніки і авіації - мінімальна кількість військових і відмова від демонстрації арсеналу озброєнь.

Зі свого боку, представники ветеранських організацій, волонтери та Союз сімей загиблих героїв анонсували проведення в День Незалежності, 24 серпня, Маршу захисників України.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У суботу в Україні буде сухо, лише на сході вночі невеликий дощ, удень 16-21° тепла

Із 1 квітня вартість транспортної картки в Києві зросте до 75 грн

2,1 тис. закладів культури залишаються на тимчасово окупованих територіях із 2022 року

Під час атаки РФ на об'єкти "Нафтогазу" обійшлося без постраждалих і серйозних пошкоджень - Чернишов

Арка дружби народів у Києві належить до символіки російської імперської політики й підлягає повному демонтажу - УІНП

На Дніпропетровщині пошкоджено енергетичні об'єкти у трьох районах, поранені шестеро людей, серед них 5-річна дитина

Україна підписала зі США угоду про відтермінування виплат за держборгом

На Львівщині пошкоджено об'єкт критичної інфраструктури, два "кинджали" збити не вдалося - ОВА

Унаслідок атаки РФ пошкоджено енергетичну інфраструктуру в шести областях - Шмигаль

У Кіровоградській області збили 4 "шахеди"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА