08:06 23.08.2019

У Бердянську 19 людей отруїлися морепродуктами

1 хв читати
У Бердянську 19 людей отруїлися морепродуктами

Причиною масового отруєння 19 жителів і гостей курортного міста Бердянськ (Запорізька обл.), які вживали морепродукти з місцевого ринку, став галофільний вібріон і кишкові інфекції умовної патогенної флори, повідомила державна установа "Запорізький обласний лабораторний центр".

За даними медиків, в період з 16 до 19 серпня в Бердянську стався масовий спалах кишкових інфекцій - за медичною допомогою з симптомами отруєння звернулися 19 осіб, серед них двоє дітей.

Встановлено, що 17 постраждалих вживали морепродукти - креветки, мідії та рапани, придбані на ярмарку "Традиційний" на пр. Східний у Бердянську. Ще двоє людей отруїлися морепродуктами, купленими на інших ринках міста.

За результатами лабораторного дослідження, у 8 з 19 отруєних підтверджена галофільна інфекція, викликана галофільним вібріоном, що мешкає в солоних водоймах.

Ще у чотирьох осіб виявлені кишкові інфекції, пов'язані з умовно-патогенною флорою. Діагноз ще п'яти постраждалим встановлюється.

За фактом масового спалаху кишкової інфекції Бердянська місцева прокуратура відкрила кримінальне провадження за ч.1 ст.325 КК України (порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним захворюванням та масовим отруєнням).

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА