Події

У США зафіксовано першу смерть від електронних сигарет

У США зростає кількість важких легеневих захворювань, викликаних вживанням електронних сигарет. Міністерство охорони здоров'я штату Іллінойс повідомило про смерть людини, яка курила електронні сигарети і була "госпіталізована з важким невідомим захворюванням легеневих шляхів".

У повідомленні наголошується, що міністерство разом з іншими відомствами у сфері охорони здоров'я з'ясовує причини смерті пацієнта. Даних про вік, стать та іншої інформації про померлого не наводиться.

Американський Центр з контролю над захворюваннями і профілактики (CDC) повідомив, що з кінця червня 2019 кількість пацієнтів з аналогічними важкими захворюваннями збільшилася до 193 осіб. Ці захворювання виявлені вже в 22 штатах. Усіх пацієнтів об'єднує те, що вони курили електронні сигарети, проте фахівцям поки не вдається виявити певний продукт, пов'язаний з усіма захворюваннями.

У продажу є багато різних видів електронних сигарет і тисячі спеціальних рідин, які використовуються для створення аерозолі, призначеної для вдихання. У США стрімко поширюється використання електронних сигарет серед підлітків. У 2018 році вейпінгом захоплювалися 3,6 млн школярів - на півтора мільйона більше, ніж роком раніше.

Курці електронних сигарет не піддаються впливу майже 7 тисяч хімічних речовин, присутніх у звичайних сигаретах. Тому електронні сигарети вважаються менш небезпечними. Водночас рідини для вейпінга містять нікотин і сліди різних металів - або від вугілля для її нагрівання, або від інших компонентів електронного пристрою. Крім того, до них додаються найрізноманітніші ароматичні речовини і есенції, вплив яких на легені людини в поєднанні з парою не вивчений.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ