08:20 28.08.2019

В Італії поновилися переговори з формування уряду

2 хв читати
В Італії поновилися переговори з формування уряду

У Римі пройшла зустріч представників Демократичної партії і "Руху 5 зірок" з питання формування уряду, повідомляють у вівторок італійські ЗМІ. Таким чином, партії повернулися до діалогу після перерви, викликаної розбіжностями між ними.

У зустрічі ввечері у вівторок взяли участь керівники обох партій в Сенаті і Палаті депутатів, а також інші видні члени партій. Луїджі Ді Майо, який очолює "Рух 5 зірок", і Нікола Дзінгаретті, що стоїть на чолі Демократичної партії, у зустрічі участі не брали.

Керівник Демпартії в Палаті депутатів Італії Граціано Дельріо заявив, що зустріч пройшла спокійно. На зустрічі не обговорювалися питання розподілу крісел в уряді, зазначив керівник Демпартії в Сенаті Адреа Маркуччі.

Ще одна зустріч представників партій намічена на середу, заявив керівник "Руху 5 зірок" в Сенаті Стефано Патуанеллі.

Крім того, в Квірінальському палаці завершилися зустрічі президента Італії Серджо Маттарелла з головами Сенату і Палати депутатів. Підсумки цих переговорів італійські ЗМІ не повідомляють.

Раніше у вівторок стало відомо, що "Рух 5 зірок" скасував заплановані переговори з Демпартією.

ЗМІ з посиланням на джерела в Демократичній партії стверджували, що укладенню угоди щодо уряду можуть зашкодити "особисті амбіції" віце-прем'єра Італії Ді Майо. Джерело в партії заявило телеканалу, що Ді Майо бажає зберегти за собою пост віце-прем'єра, а також зайняти пост міністра внутрішніх справ у новому уряді і "не хоче чути заперечень" з цього питання. Наразі посаду глави МВС займає глава партії "Ліга" Маттео Сальвіні, що спровокував політичну кризу в Італії.

Потім в канцелярії прем'єр-міністра Італії Джузеппе Конте заявив, що в присутності прем'єра Ді Майо ніколи не просив віддати йому посаду глави МВС. Ця заява і посприяла відновленню переговорів "Руху 5 зірок" і Демократичної партії, зазначають ЗМІ.

Водночас, газета "Репуббліка" з посиланням на джерела в Демпартії пише, що Ді Майо так і не відмовився від претензій на пост віце-прем'єра в новому уряді, якій він займає і зараз.

У Демократичній партії ідею призначення Ді Майо на пост віце-прем'єра вважають неприйнятною. "Така схема неможлива", - заявив керівник Демократичної партії в Сенаті Адреа Маркуччі.

Офіційно, зі свого боку, "Рух 5 зірок" повідомляв, що не проводитиме зустрічі з Демократичною партією доти, поки вони офіційно не підтвердять, що згодні на нове призначення Конте на посаду прем'єр-міністра.

Потім "Рух 5 зірок" опублікував заяву, в якій партія вітає відкритість "деяких авторитетних представників Демократичної партії" до призначення Конте прем'єром. Партія не уточнює, про яких саме членів Демпартії вона говорить.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА