07:07 03.09.2019

Командир талібів, який керував захопленням афганського міста Кундуз, убитий

2 хв читати
Командир талібів, який керував захопленням афганського міста Кундуз, убитий

Командир, який керував діями збройних груп руху "Талібан" при недавньому захопленні Кундуза, вбитий під час операції спецназу на околицях цього міста, повідомили "Інтерфаксу" у вівторок уранці в прес-центрі 209 корпусу афганської національної армії "Шохін".

"Карі Мансур, який є керівником збройних груп талібів в провінції Кундуз, був убитий в ході операції підрозділу спеціального призначення в містечку Кан'он", - повідомив агентству начальник прес-центру 209 корпусу Ханіф Резаї.

Місто Кундуз, адміністративний центр однойменної провінції на північному сході Афганістану, було захоплене талібами вранці в суботу. Урядові війська в другій половині дня підтягнули до провінційного центру додаткові сили, позиції бойовиків були атаковані з повітря бойовою авіацією міжнародних коаліційних сил. До вечора влада Афганістану оголосила про звільнення міста від бойовиків.

У неділю міністерство внутрішніх справ Афганістану повідомило, що в ході суботніх сутичок в місті було вбито 56 бойовиків руху "Талібан".

У повідомленні, опублікованому на сайті МВС ІРА, зазначається, що втрати силовиків склали 20 убитими, жертвами збройних дій стали також 5 мирних жителів. Усього за суботу в провінційному центрі, за даними МВС ІРА, поранено 85 людей, зокрема, військовослужбовці силових структур і мирні жителі.

Востаннє Кундуз піддавався масштабного нападу талібів у квітні нинішнього року. Раніше в 2015 і 2016 роках в результаті подібної атаки Кундуз на кілька днів опинявся під контролем бойовиків.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА