16:48 03.09.2019

Харків'янку, підозрювану в організації протиправного постачання продуктів на територію ОРДЛО, затримано в Гоптівці - СБУ

1 хв читати
Харків'янку, підозрювану в організації протиправного постачання продуктів на територію ОРДЛО, затримано в Гоптівці - СБУ

Співробітники Служби безпеки України та прикордонники затримали в прикордонному пункті пропуску "Гоптівка" (Харківська обл.) під час спроби в'їхати в Україну одну з підозрюваних в організації схеми протиправного постачання харчової продукції на тимчасово окуповані території Донецької та Луганської областей і незаконного відшкодування ПДВ із держбюджету.

"Слідчі СБУ повідомили затриманій про підозру за ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем в особливо великих розмірах та ) та ч. 2 ст. 366 (службове підроблення) Кримінального кодексу України. Дніпровський районний суд Києва обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою", - повідомив прес-центр СБУ.

За інформацією спецслужби, жителька Харкова очолювала фінансову діяльність двох вітчизняних комерційних структур, які спеціалізувалися на експорті продуктів харчування. Під виглядом експортних операцій представники цих підприємств переправляли товари в ОРДЛО за схемою "перерваного транзиту" через територію РФ.

За даними СБУ, лише за одним із контрактів на постачання продуктів нібито до однієї з африканських країн було отримано відшкодування податку на додану вартість на загальну суму майже 8 млн грн.

Щоб уникнути кримінальної відповідальності, директор переховувалася на тимчасово окупованій території Донецької області.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА