13:00 04.09.2019

ДБР викрило схему привласнення понад 5 млн грн ПДВ під час вивезення з України відходів гартцинку та оксиду цинку

2 хв читати
ДБР викрило схему привласнення понад 5 млн грн ПДВ під час вивезення з України відходів гартцинку та оксиду цинку

Державне бюро розслідувань (ДБР) викрило корупційну схему з присвоєння більш як 5 млн грн ПДВ, у здійсненні якої, ймовірно, брали участь співробітники Київської митниці Державної фіскальної служби України (ДФС).

"Слідчі Центрального апарату ДБР наразі встановили, що київські митники, ймовірно, діяли у змові зі службовими особами одного з підприємств у Київській області. Протягом 2017-2018 року вони провернули низку незаконних операцій із вивезення за межі України відходів гартцинку та окису цинку. За законом, ці речовини оподатковуються нульовою ставкою ПДВ. Тобто, підприємство, яке вивозить ці відходи, не отримує відшкодування сплаченого податку з державного бюджету", - написала перший заступник директора ДБР Ольга Варченко на своїй сторінці у Facebook у середу.

За її даними, ймовірно, в змові з митниками службові особи підприємства приховали справжній зміст вантажу під час митного контролю та провезли його за підробленими документами, зазначивши товар, за який передбачено повернення ПДВ.

"У результаті підприємство незаконно привласнило понад 5 млн грн ПДВ, завдавши великої шкоди державному бюджету України", - повідомила Варченко.

Наразі співробітники ДБР за процесуального керівництва Генеральної прокуратури України та оперативного супроводу співробітників Служби безпеки України проводять обшуки за місцем здійснення господарської діяльності підприємства, а також за місцем проживання його керівників.

Досудове розслідування проводиться за ч. 5 ст. 191 (заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем) та ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки) Кримінального кодексу України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА