18:23 04.09.2019

Суд ухвалив рішення про примусовий привід Гонтаревої до ДБР, буде вжито заходів для виконання цього рішення

2 хв читати
Суд ухвалив рішення про примусовий привід Гонтаревої до ДБР, буде вжито заходів для виконання цього рішення

Печерський районний суд Києва ухвалив рішення про примусовий привід екс-глави Нацбанку Валерії Гонтаревої на допит до Державного бюро розслідувань (ДБР) у рамках розслідування справи про зловживання службовими повноваженнями.

"Справді, є рішення суду про примусовий привід Гонтаревої на допит до ДБР", - сказала агентству "Інтерфакс-Україна" прес-секретар ДБР Анжеліка Іванова.

При цьому вона додала: "ДБР доручає оперативним підрозділам інших правоохоронних органів реалізувати рішення суду та вжити заходів для примусового приводу Гонтаревої".

Водночас прес-секретар ДБР не уточнила, як це може бути зроблено.

Як повідомлялося, на сайті Генпрокуратури України у квітні були розміщені повістки, зокрема тодішньому заступнику глави Адміністрації президента Олексію Філатову, екс-главі НБУ Гонтаревій і керуючому партнеру та співвласнику інвестгрупи ICU Костянтину Стеценку. Їх викликали до слідчого в особливо важливих справах для вручення повідомлення про підозру та проведення допиту як підозрюваних у рамках кримінального провадження стосовно бізнесмена Сергія Курченка. Йдеться про кримінальне провадження №12013220540000400 від 31 січня 2013 року.

У березні 2019 року прокурор Костянтин Кулик уже заявляв про повідомлення про підозри зазначеним особам, проте тоді Генпрокуратура поінформувала, що так зване повідомлення про підозру Гонтаревій, Стеценку та Філатову було здійснено з порушенням процесуального законодавства.

Інвестиційна група ICU заявила про відсутність порушень у діях групи під час здійснення операцій купівлі-продажу облігацій внутрішньої державної позики (ОВДП) у 2014 році, в яких ICU була брокером з боку Аграрного фонду й за якими Генпрокуратура хотіла допитати Стеценка.

Пізніше на сайті Генпрокуратури було розміщено повістки про виклик на допит на 12 серпня Гонтаревої, Філатова та Стеценка у "справі Курченка".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський звільнив Марка Шевченка з посади посла України в Молдові

Глави МЗС України та Індії провели в Нью-Делі двосторонні переговори та оглядове засідання міжурядової комісії

Карандєєв анонсував будівництво безпечного фондосховища для українських музейних цінностей

У низці областей України в п'ятницю очікуються грози

Наразі немає інформації про можливий перетин повітряного простору Молдови російськими ракетами під час атаки на Україну - ПС ЗСУ

Зеленський назвав пріоритети в роботі РНБО

На Хмельниччині внаслідок атаки РФ пошкоджено 6 приватних будинків і дитячий табір, без постраждалих

Затримки в допомозі США Україні збільшують загрозу оперативного успіху РФ - ISW

"Укрзалізниця" продовжила маршрут Dnipro City Express до Синельникова

Сирський про потребу в "мобілізації 500 тис.": Після аудиту це число суттєво зменшено

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА