10:52 05.09.2019

Зеленський обіцяє зробити все необхідне, щоб ВАКС зосередився на найгучніших справах про топ-корупцію

2 хв читати
Зеленський обіцяє зробити все необхідне, щоб ВАКС зосередився на найгучніших справах про топ-корупцію

Президент України Володимир Зеленський із нагоди початку роботи Вищого антикорупційного суду (ВАКС) запевнив, що буде ухвалено всі необхідні рішення, щоб ВАКС зосередився виключно на справах про топ-корупцію.

"Я розумію, що зараз є проблема, яку ми ще не встигли вирішити, - це питання з рамками підсудності. Раніше дехто, не згадуватиму прізвища, на законодавчому рівні постарався, щоб вашу роботу можна було заблокувати, заваливши тисячами дрібних справ", - сказав він у четвер на брифінгу, присвяченому початку роботи ВАКС.

Зеленський запевнив, що він і Верховна Рада зроблять усе необхідне, щоб ВАКС відразу почав розглядати найбільш гучні справи.

"Я знаю, що ви очікуєте більше ніж 200 гучних справ щодо розкрадання, розкрадання корупціонерів - топ-чиновників, і допоможемо, щоб ви вільно розглядали ці справи, і цих людей було покарано", - сказав він.

Зеленський вважає, що завданням ВАКС є не лише саме повернення українському народові вкраденого топ-корупціонерами, а насамперед "повернення віри в те, що в Україні справді є справедливість", і щоб "держава, суспільство, інвестор були захищені".

"Ми говорили під час передвиборної кампанії, що хочемо не просто боротися з корупцією, а перемогти її. Вважаю дуже символічним, що Вищий антикорупційний суд розташовується на проспекті Перемоги. Я бажаю всім нам, українцям перемоги!" - завершив свій виступ президент.

Як повідомлялося, в травні збори суддів Вищого антикорупційного суду України ухвалили рішення про початок роботи суду 5 вересня 2019 року. Також збори суддів ВАКС обрали його головою суддю першої інстанції Олену Танасевич.

30 серпня в парламентській газеті "Голос України" було опубліковано повідомлення, що Вищий антикорупційний суд України (ВАКС), згідно з рішенням зборів його суддів, розпочне роботу 5 вересня.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА