06:43 13.09.2019

КМДА: Близько 230 хостелів в Києві працюють нелегально

2 хв читати
КМДА: Близько 230 хостелів в Києві працюють нелегально

У Києві тільки 30 хостелів працюють легально і сплачують всі податки і збори, кількості нелегальних хостелів ніхто не знає, заявила заступник голови Київської міськдержадміністрації Марина Хонда під час наради з представниками районних адміністрацій та Асоціації хостелів Києва.

"Питання проблемних хостелів в Києві стоїть дуже гостро. В Україні досі немає чіткого законодавчого визначення поняття "хостел". Лише 30 таких закладів працює на законних підставах. На сьогодні за підрахунками районів, які ґрунтуються на скаргах мешканців, нам відомо, що в Києві 233 хостели працюють нелегально. Але скільки їх існує насправді - сказати досить важко", - цитують Хонду в прес-службі КМДА в четвер.

За її словами, проблема нелегальних хостелів полягає не тільки в тому, що вони не платять податки і туристичний збір. "Існують випадки, коли хостел розташований в будинку, де не встановлені лічильники, тому платити за комунальні послуги доводиться всім жителям будинку. Крім того, вони не відповідають санітарним нормам і працюють з численними порушеннями, які заважають мешканцям будинків", - підкреслила чиновниця.

В інформації зазначено, що в зв'язку з цим було вирішено створити спеціальну групу, до якої увійдуть представники Управління туризму та промоцій КМДА, районних адміністрацій, правоохоронних органів та Асоціації хостелів Києва.

"Група повинна визначати і припиняти діяльність незаконних хостелів в столиці", - підкреслили в КМДА.

Також у столичній мерії додали, що завдяки роботі Печерської РДА протягом 2016-2019 років було закрито 5 хостелів в судовому порядку і ще 5 - за порушення житлових умов. Ще стосовно 3-х хостелів триває судовий розгляд.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

World Monuments Fund реалізує майже 20 проєктів, спрямованих на збереження архітектурної спадщини України

Зеленський звільнив Марка Шевченка з посади посла України в Молдові

Глави МЗС України та Індії провели в Нью-Делі двосторонні переговори та оглядове засідання міжурядової комісії

Карандєєв анонсував будівництво безпечного фондосховища для українських музейних цінностей

У низці областей України в п'ятницю очікуються грози

Наразі немає інформації про можливий перетин повітряного простору Молдови російськими ракетами під час атаки на Україну - ПС ЗСУ

Зеленський назвав пріоритети в роботі РНБО

На Хмельниччині внаслідок атаки РФ пошкоджено 6 приватних будинків і дитячий табір, без постраждалих

Затримки в допомозі США Україні збільшують загрозу оперативного успіху РФ - ISW

"Укрзалізниця" продовжила маршрут Dnipro City Express до Синельникова

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА