07:20 13.09.2019

Концепція реформування кримінальної юстиції буде затверджена найближчим часом

1 хв читати
Концепція реформування кримінальної юстиції буде затверджена найближчим часом

Концепція реформування системи кримінальної юстиції буде представлена на розгляд комісії з питань правової реформи і схвалена президентом через місяць, сподівається генеральний прокурор України Руслан Рябошапка.

"Крім підготовки ургентних, термінових змін, які повинні запустити процес очищення прокуратури, у нас є цілісне бачення, як повинна далі розвиватися вся система кримінальної юстиції", - розповів генпрокурор в четвер увечері в ефірі програми "Право на владу" на телеканалі "1 + 1".

За його словами, йдеться про кримінальне, кримінально-процесуальне законодавство, яке потребує уточнень.

"Повинна бути проаналізована вся система досудового розслідування. Це величезний комплексний пласт питань, і ми зараз над цим працюємо", - пояснив він.

Генпрокурор нагадав, що при президенті створено комісію з питань правової реформи. "Найближчим часом вона проведе засідання, і я сподіваюся, що ця концепція реформування кримінальної юстиції теж найближчим часом буде затверджена на цій комісії", - повідомив Рябошапка.

Відповідаючи на питання про те, як довго триватиме цей процес, генпрокурор сказав: "Я не звик мислити категоріями "роки", я намагаюся мислити категоріями" дні, тижні, максимум - місяці. Думаю, що в найближчий місяць цей документ буде на стадії, готової до затвердження президентом".

 

 

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА