07:41 13.09.2019

За минулу добу бойовики 23 рази відкривали вогонь на Донбасі, загинув військовослужбовець Нацгвардії

2 хв читати
За минулу добу бойовики 23 рази відкривали вогонь на Донбасі, загинув військовослужбовець Нацгвардії

За минулу добу бойовики 23 рази порушили режим припинення вогню на Донбасі, загинув один військовослужбовець Національної гвардії України, повідомляє прес-центр штабу операції об'єднаних сил.

"За минулу добу під час виконання бойового завдання один військовослужбовець Національної гвардії України зі складу Об'єднаних сил загинув", - йдеться в повідомленні, на сторінці штабу ООС в соцмережі Фейсбук у п'ятницю вранці.

За інформацією українських військових, бойовики 23 рази порушили режим припинення вогню. Незаконні збройні формування обстрілювали позиції підрозділів ООС із заборонених мінських угодами калібрів зброї, а саме - мінометів калібру 120-мм і 82-мм, а також з гранатометів різних систем і стрілецької зброї.

Зокрема, в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід" бойовики здійснили 15 обстрілів позицій ООС: тричі неподалік Пищевика - з гранатометів різних систем і стрілецької зброї; п'ять разів поблизу Водяного - з мінометів калібру 120-мм і стрілецької зброї; двічі біля Новогнатівки - з автоматичних гранатометів і стрілецької зброї; поблизу Верхньоторецького - зі стрілецької зброї; навколо Авдіївки - з міномета калібру 120-мм, гранатометів різних систем і стрілецької зброї; поблизу Гнутового - зі стрілецької зброї; у Лебединського - зі стрілецької зброї; поблизу Широкиного - зі стрілецької зброї.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ" НЗФ здійснили 8 обстрілів позицій ООС: у Зайцевого - з міномета калібру 82-мм, ручних протитанкових гранатометів і стрілецької зброї; поблизу Новгородського - з міномета калібру 82-мм, автоматичного гранатомета і стрілецької зброї; неподалік Кримського - з гранатометів різних систем і стрілецької зброї; двічі біля Майського - з мінометів калібру 82-мм; поблизу Луганського - з міномета калібру 120-мм; у Майорська - з міномета калібру 82-мм.

"З початку поточної доби збройні формування Російської Федерації і її найманці двічі порушили режим припинення вогню", - повідомили в штабі.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід" бойовики здійснили обстріл позицій ООС неподалік Новотроїцького зі стрілецької зброї; поблизу Зайцевого із застосуванням міномета калібру 82-мм.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

"ЖК "Воздвиженка" попросило владу втрутитися в ситуацію з АРМА щодо заміни управителя заарештованими активами

Мішель: лідери ЄС розуміють важливість поставити Україні більше боєприпасів і засобів ППО

Канада надасть Україні додатковий пакет підтримки у 2024 році - посол

Зеленський не виключає російських атак на українські АЕС і просить у членів Євроради засоби ППО

Законопроєкт, оприлюднений конгресменами, передбачає понад $60 млрд допомоги Україні та регіональним партнерам - посол

Україна може перемогти у війні, але потрібна прогнозована ритмічна підтримка - глава Мінфіну на круглому столі СБ і МВФ

Лідери ЄС заявляють про необхідність терміново поставити Україні засоби ППО - висновки Ради

Україні потрібен ефективний фінансовий щит - Зеленський у Світовому Банку

Єрмак переконаний, що у списку Time мають бути герої, які загинули за Україну і свободу

Зеленський виступив на засіданні Євроради та міністерській конференції Світового Банку

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА