12:27 13.09.2019

Окупаційна влада в Криму всупереч нормам міжнародного гуманітарного права готує дітей до служби в ЗС РФ - прокурор АРК

1 хв читати

На території тимчасово окупованої АР Крим Росія проводить серед дітей заходи, спрямовані на пропаганду війни та вступу до армії РФ, повідомив прокурор АРК Гюндуз Мамедов.

Як повідомляє прес-служба прокуратури, за заявою Кримської правозахисної групи зареєстровано провадження за ч.1 ст.438 КК України (порушення законів і звичаїв війни). Наразі вирішується питання визначення підслідності.

"Підготовка дітей відбувається з основ військової служби в освітніх установах і навчальних закладах. Дітей та молодь вчать основ військових наук, користуванню вогнепальною зброєю, що безпосередньо чинить тиск на свідомість дітей та молоді. Таким чином окупаційна влада готує поповнення кількості службовців збройних сил РФ", - зазначено в повідомленні.

Повідомляється, що мілітаризація навчання відбувається на основі виданого 3 квітня 2015 року представниками окупаційної влади наказу "Про створення Державної бюджетної установи Республіки Крим "Регіональний центр з підготовки до військової служби та військово-патріотичного виховання".

"Військове навчання дітей – це порушення міжнародного гуманітарного права. Держава-окупант не має права ні мілітаризувати навчання дітей, ні призивати юнаків до лав збройних сил. Російська Федерація робить і перше, і друге – тому прокуратура автономії розслідує мілітаризацію навчання дітей на окупованому півострові, як порушення законів та звичаїв війни", - наводить слова Мамедова прес-служба прокуратури.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Законопроєкт про мобілізацію скеровано на підпис Зеленському

СБУ затримала ворожого агента, який готував замах на голову Херсонської обладміністрації

Сили РФ можуть досягти загрозливих успіхів на заході від Бахмута за відсутності допомоги США для України - ISW

Окупанти обстріляли 10 сіл і селищ у Сумській та Чернігівській областях за добу, в Угроїдах пошкоджені дев'ять житлових будинків - ОК "Північ"

Справу проти нардепа Ніколаєнка, який на смерть збив дівчину на Житомирщині, передано до суду

Підрозділи ДСНС ліквідовують наслідки негоди

Спікер Джонсон представив чотири законопроєкти, серед них один про допомогу Україні

Окупанти обстріляли близько 20 населених пунктів на Харківщині за добу, загинули два мирні жителі

Росіяни вночі обстріляли дві громади Сумської області, зафіксовано 19 вибухів

У Херсонській області за добу в результаті обстрілів двоє людей дістали поранення, є влучання в житлові квартали

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА