08:25 14.09.2019

Пристайко пояснив, що в "формулі Штайнмайєра" немає пункту про виведення військ

2 хв читати
Пристайко пояснив, що в "формулі Штайнмайєра" немає пункту про виведення військ

У формулі Штайнмайєра немає жодного пункту про виведення військ, роз'яснює міністр закордонних справ України Вадим Пристайко.

"Формула Штайнмайєра насправді досить проста - йдеться, яким чином закон про особливий статус на цій території, який зараз теж є і закінчується в кінці цього року, як він набуває чинності", - сказав Пристайко в ефірі телеканалу "Інтер" ввечері в п'ятницю.

Він зазначив, що цей закон "починає діяти, після того, як ОБСЄ скаже, що ці вибори (місцеві вибори на території ОРДЛО - ІФ) проведені чесно відповідно до стандартів". "Нічого більше в формулі Штайнмайєра, ніякого виведення військ, нічого більше немає. Це, на жаль, така легенда, яка існує в наших ЗМІ", - підсумував Пристайко.

Як повідомлялося, закон про особливий порядок місцевого самоврядування в ОРДЛО був прийнятий у вересні 2014 року і набув чинності 18 жовтня 2014 року терміном на три роки. Документ передбачає, що особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донбасу починає діяти тільки "після виконання всіх умов, викладених у статті 10 закону, зокрема в частині щодо виведення всіх незаконних збройних формувань, їх військової техніки, а також бойовиків і найманців з території України".

6 жовтня 2017 року Верховна Рада продовжила на рік термін дії цього закону, який повинен був втратити чинності 18 жовтня 2018 року.

4 жовтня 2018 року український парламент продовжив термін дії закону до 31 грудня 2019 року.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА