08:32 16.09.2019

Міхаеля Шумахера виписали з клініки в Парижі

2 хв читати
Міхаеля Шумахера виписали з клініки в Парижі

Семиразовий чемпіон "Формули-1" Міхаель Шумахер покинув паризьку клініку імені Жоржа Помпіду. Про це заявив журналіст видання Le Parisien Жан-Мішель Макс Декюжі в ефірі телеканалу BFMTV.

За інформацією Макса Декюжі, Шумахера доставили в клініку в понеділок, 9 вересня. У вівторок колишній спортсмен пройшов лікувальні процедури, а в ніч з середи на четвер залишив межі Франції.

Макс Декюжі заявив, що методика, за якою лікували Шумахера, не розголошується, але йому вдалося з'ясувати, що колишньому гонщику робили переливання крові з додаванням стовбурових клітин. Він також зазначив, що подібне лікування повинно сприятливо вплинути на організм Шумахера, зокрема, на його мозок. Лікуванням Шумахера займався професор Філіп Менаше, який спеціалізується на терапії стовбуровими клітинами.

У понеділок Le Parisien повідомило про таємну госпіталізацію Шумахера до клініки в Парижі. Зазначалося, що спортсмена перевезли зі Швейцарії на автомобілі швидкої допомоги, а каталка, на якій спортсмена переміщали з машини в будівлю лікарні була повністю закрита чохлом.

Пізніше одна зі співробітниць відділення кардіології лікарні імені Жоржа Помпіду підтвердила виданню, що чемпіон "Формули-1" знаходиться в свідомості. Повідомлялося також, що колишнього спортсмена відвідав президент Міжнародної автомобільної федерації і його колишній керівник в команді Ferrari Жан Тодт.

Шумахер отримав важку травму голови в грудні 2013 року, впавши під час катання на гірських лижах. Гонщик переніс операцію, після чого довгий час був у комі. Влітку 2013 року він прийшов до тями, після чого його перевезли з лікарні додому в Лозанну. Останні роки Шумахер проходить процес реабілітації від травми, але його родина не розголошує інформацію щодо стану його здоров'я.

Шумахер є рекордсменом за кількістю чемпіонських титулів в "Формулі-1" - він ставав переможцем гоночної серії сім разів. Крім того німецькому гонщику належать рекорди за перемогами в гонках (91), найшвидшим колам (77) і кількістю перемог за один сезон (13).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Унаслідок нічного удару по Харкову поранено двох людей, окупанти завдали ударів і по центру Золочева

Окупанти вдарили по житловому комплексу в Харкові, поки що без постраждалих

НАТО не планує розміщувати американську ядерну зброю в інших країнах - Столтенберг

США можуть передати Україні ATACMS дальнього радіусу дії в новому пакеті допомоги - ЗМІ

У Дніпропетровській області сили ППО ввечері збили ще один російський безпілотник "Орлан-10"

Сенат США підтримав розгляд законопроєкту про допомогу Україні, Ізраїлю і Тайваню за скороченою процедурою

Приймання заяв про вчинення консульських дій від чоловіків мобілізаційного віку продовжиться 18 травня з урахуванням нових вимог законодавства

Поблизу Дніпра збито розвідувальний дрон окупантів

Microsoft і Coca-Cola уклали угоду, яка фокусується на можливостях ШІ

ВР не розглядала законопроєкту про застосування англійської мови у вівторок через резонанс норми про дубляж

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА