06:58 20.09.2019

Головному інженеру згорілого в Одесі готелю "Токіо Стар" повідомили про підозру

3 хв читати
Головному інженеру згорілого в Одесі готелю "Токіо Стар" повідомили про підозру

Прокуратура Одеської області повідомила про підозру головному інженеру готелю "Токіо Стар" за порушення вимог пожежної безпеки, повідомили в прес-службі відомства.

"Прокуратура Одеської області спільно з ГУНП в області повідомили про підозру у відповідності до вимог Закону головному інженеру готелю "Токіо-Стар" у порушенні вимог пожежної безпеки, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 270 КК України)", -йдеться в повідомленні на сайті прокуратури в четвер.

За інформацією відомства, з 2009 року разом зі старшим адміністратором головний інженер фактично відповідав за справність систем і підбір для роботи осіб, які мали ремонтувати сантехнічне та електричне обладнання. Керував роботою цих зазначених осіб.

Разом зі старшим адміністратором головний інженер фактично відповідав за дотримання пожежної безпеки в готелі.

У своїй діяльності зазначені особи підпорядковувалися безпосередньо власникам закладу.

Згідно з інформацією з перевірок органів Державної служби з надзвичайних ситуацій, діяльність закладу роками велася з порушеннями пожежної безпеки, і в 2012 році через це робота готелю була зупинена.

Також зазначається, що протягом 2013-2018 років керівництво готелю разом з інженером і адміністратором систематично заважали перевіркам з боку контролюючих органів.

"У липні цього року в готелі неодноразово спрацьовували автомати захисту електрообладнання, однак заходів для встановлення причин неполадок і їх усунення прийнято не було. В результаті через трагічну пожежу в серпні в готелі загинули люди", - йдеться в повідомленні.

Як повідомлялося, 13 вересня Київський районний суд Одеси обрав запобіжний захід у вигляді утримання під вартою старшому адміністратору готелю "Токіо Стар", яку підозрюють у порушенні вимог пожежної безпеки (ч.2 ст. 270 Кримінального кодексу України).

Зазначається, що розглянувши клопотання правоохоронців, слідчий суддя частково задовольнив його. Підозрюваній обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою, в межах терміну досудового розслідування до 18 жовтня 2019 року.

11 вересня Прокуратура Одеської області повідомила про підозру старшому адміністратору готелю "Токіо Стар" за статтею про порушення вимог пожежної безпеки, що спричинило тяжкі наслідки (загинули дев'ять людей).

В Одесі в ніч на 17 серпня сталася пожежа в готелі "Токіо Стар" на вул. Водопровідна, 1, в результаті чого загинули дев'ятеро людей (вісім людей загинули на місці, ще один - в машині "швидкої допомоги"), 10 людей постраждали.

Станом на 19 серпня правоохоронці ідентифікували особи шести з дев'яти загиблих в результаті пожежі. Серед загиблих - дитина і громадянка Австралії.

18 серпня поліцейські затримали власника готелю "Токіо Стар" Чорного. Він повідомлений про підозру за ч.2 ст.270 (порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки, що спричинило виникнення пожежі, що призвела до загибелі людей, майнову шкоду в особливо великому розмірі або інші тяжкі наслідки) КК України.

Київський районний суд Одеси 20 серпня обрав запобіжний захід Чорному- арешт терміном на 60 діб без права внесення застави.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Влада Латвії заблокувала доступ до дев'яти російських пропагандистських сайтів

Глава МЗС Болгарії Габріель погодилася сформувати новий уряд

Через КПП "Вишнє Нємецьке - Ужгород" на українсько-словацькому кордоні тимчасово обмежать рух

З додатковою допомогою ЗСУ зможуть повільно відтісняти росіян - сенатор США Рід

Шукаємо асиметричні рішення, щоб отримати перевагу над кількісно переважаючим противником - Сирський

ЄБА просить Кабмін і ОП вирішити проблему швидкопсувних вантажів на польському кордоні

Кличко закликав правоохоронців оперативно розслідувати факти, оприлюднені Bihus.Info щодо Брагінського

Польські фермери заблокували два КПП на кордоні з Німеччиною, блокада триватиме до 20 березня

Глави МЗС країн-членів ЄС не змогли ухвалити рішення про використання доходів від знерухомлених росактивів в інтересах України

На Херсонщині внаслідок вибуху боєприпасу загинуло троє людей

РЕКЛАМА
Milk
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА