07:27 21.09.2019

Шустер завив, що подасть до суду на Коломойського позов про захист честі і гідності

3 хв читати
Шустер завив, що подасть до суду на Коломойського позов про захист честі і гідності

Журналіст і телеведучий Савік Шустер заявив про намір подати позов проти бізнесмена Ігоря Коломойського через висловлювання останнього про те, що Шустер нібито брав гроші з гостей своєї програми за участь у ній.

"Я прийняв рішення подати до суду на Коломойського. Захист честі, гідності і, врешті-решт, моєї професійної придатності", - сказав Шустер в ефірі програми "Свобода слова Савіка Шустера" на телеканалі "Україна" в п'ятницю ввечері.

Телеведучий нагадав, що 3 вересня 2015 року його студія підписала контракт з телеканалом "1 + 1", який діяв до кінця серпня 2018 року.

Шустер зазначив, що після двох випусків його програму 18 вересня зняли з ефіру телеканалу.

"Ми все одно за контрактом давали сигнал каналу "1 + 1", вони нас не випускали в ефір", - додав він.

Перед заявою телеведучого про намір подати в суд в ефірі його програми продемонстрували уривок відео-інтерв'ю Коломойського українському інтернет-виданню "Українська правда", в якому бізнесмен пояснює причину зняття з ефіру "1 + 1" програми Шустера.

Коломойський стверджує, що Шустер порушив контракт, отримавши передоплату за 10 передач вперед на $ 2,5 млн.

"Зробив одну передачу, а на другу "спалився"- взяв гроші. Умова була, що він не повинен брати гроші ні з кого", - сказав бізнесмен.

"У якихось мерів. Два по п'ятдесят взяв. При чому одного ми підсунули спеціально", - відповів він на питання про те, у кого, за його інформацією, були отримані гроші.

Крім того, в ефірі "Свобода слова Савіка Шустера" продемонстрували відео з інтерв'ю лідера "Радикальної партії" Олега Ляшка однієї з українських телеведучих, де політик стверджує, що саме через його участь було прийнято рішення не пускати в ефір програму Шустера в 2015р.

"Коломойський викинув Шустера з ефіру, тому що у нього був договірняк з Порошенком, бо я їхав на ефір ... Це був день, коли затримали (народного депутата 8-го скликання з фракції "Радикально партії" Ігоря - ІФ) Мосійчука. І Шустер запросив мене на ефір, щоб я розповів свою правду, а не те, що показували в парламенті", - пояснив Ляшко.

За словами політика, дорогою до студії йому дзвонив Коломойський з проханням не брати участі в програмі. "Я точно знаю, що Шустера викинули з ефіру через мене. По команді Петра (Порошенка, п'ятого президента України - ІФ)", - додав лідер "Радикальної партії".

Після демонстрації відео Шустер повідомив, що Коломойський зателефонував в ефір. Варто зазначити, що раніше в цій же програмі бізнесмен телефоном брав участь у дискусії щодо ситуації з "ПриватБанком".

"Ми з Вами будемо судитися", - сказав йому Шустер.

"Звичайно, будемо судитися. Ви тільки не лякайте мене судами. Де будемо судитися - в Італії чи в Україні?", - відповів Коломойський.

"Може, Ви спочатку гроші поверніть за 10 передач, які Ви провели, а потім будемо з Вами розмовляти", - заявив бізнесмен, зажадавши від ведучого повернути йому $ 2,3 млн.

Під час словесної перепалки, що послідувала, Коломойський назвав Шустера і співвласника студії Павла Єлізарова "хабарниками, які беруть за одну і ту саму роботу тричі".

Зі свого боку Єлізаров уточнив, що позов проти Коломойського буде поданий на 10 млн грн.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна розпочала переговори про укладання угоди з безпеки з Португалією

Чоловіки мобілізаційного віку матимуть змогу отримати паспорт громадянина України або паспорт для виїзду за кордон лише на території країни

США таємно поставили Україні ракети ATACMS, українські сили вперше застосували їх минулого тижня

ППО знищила одну ворожу ракету та три розвідувальні БПЛА

Зеленський заслухав доповіді Сирського та Умєрова

Зеленський подякував американцям, які працюють на оборонних підприємствах

За добу ворог завдав 13 ракетних та 51 авіаудар, обстріляв понад 110 населених пунктів України

ЗС України відбили 18 ворожих атак на лиманському напрямку, 13 – на бахмутському

Єрмак подякував Саллівану і команді адміністрації президента США за зусилля на шляху схвалення допомоги Україні, розповів про ситуацію на фронті

Умєров подякував США за підписаний пакет законів: Життєво важливий крок у зміцненні здатності захищати нашу незалежність

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА