19:39 23.09.2019

Сотні тисяч туристів з усього світу зіткнулися з наслідками краху Thomas Cook

2 хв читати
Сотні тисяч туристів з усього світу зіткнулися з наслідками краху Thomas Cook

Відпочинок сотень тисяч туристів виявився під загрозою через банкрутство найбільшої британської туристичної компанії Thomas Cook, повідомляє агентство Associated Press.

За його даними, близько 50 тис. клієнтів туроператора "застрягли" в Греції, майже 30 тис. туристів знаходяться на Канарських островах. У Туреччині налічується близько 21 тис. клієнтів, ще приблизно 15 тис. - на Кіпрі. На курортах в інших країнах, зокрема, на Кубі та в Мексиці також знаходяться тисячі чоловік, які вирушили в поїздку з туроператором Thomas Cook.

Туристи зіткнулися з різними проблемами, зокрема, зі скасуванням авіарейсів. Власники готелів побоюються, що не отримають оплати за перебування туристів туроператора.

Британський уряд вже оголосив, що в ситуації, що сталася, надасть допомогу в поверненні 150 тис. підданих Сполученого Королівства. Однак влада попередила, що повернення на батьківщину може зайняти тривалий час. За повідомленням британських ЗМІ, в понеділок в аеропорту Гатвік вже приземлився оплачений британською владою спецборт, який привіз з Хорватії групу туристів збанкрутілого туроператора.

За оцінками, тури раннього бронювання ще близько 1 млн туристів Thomas Cook також виявилися недійсними. Зокрема, багато британців забронювали гірськолижні тури на грудневі різдвяні свята. Очікується, що багато хто з них зможуть отримати компенсацію в рамках туристичної страховки.

В аеропортах в усьому світі скасовані в понеділок авіарейси Thomas Cook. Зокрема, в британських аеропортах - Хітроу та Гатвік - скасовано тисячі рейсів.

Тим часом, влада Туреччини, наприклад, намагається надати підтримку "застряглим" туристам. Міністерство туризму країни попередило власників готелів про те, що вони зіткнуться з наслідками, якщо відмовлятимуть у проживанні клієнтам збанкрутілого туроператора. У відомстві навіть пригрозили турецьким готелям судовими розглядами в разі, якщо ті не підуть назустріч клієнтам Thomas Cook.

Британська туристична компанія Thomas Cook веде свою історію з 1841 року і вважається найстарішою в світі в цьому сегменті. У понеділок вона оголосила, що "негайно припиняє торгові операції, всі майбутні рейси відміняються, а путівки вважаються недійсними". Це торкнулося понад 600 тис. туристів з усього світу. Всього у туроператора було близько 3 тис. офісів в усьому світі, частина з яких працювала за моделлю франчайзингу.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Росіяни обстрілюють Херсон із лівого берега

Україні потрібно більше снарядів і ППО - Умєров у розмові з главою Пентагону

У Білому домі вважають за необхідне розгляд питання про допомогу Ізраїлю та Україні в Палаті представників цього тижня

Стефанчук: Україна розраховує, що завдяки мандату комісара Ради Європи будуть захищені права українців, які постраждали внаслідок російської агресії

РНБО розгляне загрози безпеці у зв'язку з роботою онлайн-казино - Зеленський

Україна запросить скликання засідання Ради "Україна - НАТО" щодо захисту неба та постачання озброєння - Зеленський

Українська авіація завдала ударів по п’яти районах зосередження противника

Росіяни за добу завдали двох ракетних і 43 авіаційних ударів по території України

На лінії фронту за добу відбулося 50 бойових зіткнень

ПАРЄ закликала використати заморожені активи РФ для відновлення України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА