21:02 23.09.2019

Аваков сподівається, що справу щодо Парубія і Одеси закриють

2 хв читати
Аваков сподівається, що справу щодо Парубія і Одеси закриють

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков розраховує, що кримінальне провадження, відкрите за фактом створення та координування Андрієм Парубієм "громадських збройних формувань з метою здійснення масових заворушень" 2 травня 2014 року в Одесі, буде закрито.

"Справа ДБР щодо Парубія і Одеси. Розумію, що не могли за заявою не відкрити в ЄРДР - вимога КПК. Не розумію упередженості формулювань. Очікую, відповідно до закону і здорового глузду, закриття провадження і спростування абсурдних обвинувачень", - написав глава МВС у Твіттері.

Раніше в понеділок колишній голова Верховної Ради Андрій Парубій виклав на своїй сторінці в Фейсбук фотокопію відповіді ДБР щодо кримінального провадження.

"ДБР відкрило проти мене кримінальне провадження. За організацію захисту Одеси навесні 2014 го. Щоправда, в своєму листі ДБР це називає "масовими заворушеннями"... Відчайдушну протидію української влади і громадянського суспільства гібридному захопленню путінською Росією всього нашого південного сходу - восьми українських областей, через захоплення влади проросійськими силами в обласних центрах, зокрема і в Одесі - тут вже класифікується однозначно - як "факт створення і координації Парубієм А. В. громадських збройних угруповань з метою скоєння масових заворушень 02.05.2014 на території м.Одеси". У документі ДБР це вже утверджується як факт", - написав Парубій.

Він зазначив, що на Майдані, в АТО і при захисті південних областей України "робив все можливе для захисту України", робить і продовжить робити в майбутньому.

У кінці серпня колишній заступник голови адміністрації екс-президента України Віктора Януковича Андрій Портнов повідомив, що ДБР відкрило за його заявою кримінальне провадження в зв'язку з можливим вчиненням неправомірних дій Парубієм. "Терористичний акт, контроль над незаконними збройними угрупованнями, організація масових заворушень, що супроводжувалися насильством і загибеллю людей, незаконний оборот зброї, - ДБР відреагувало на мою заяву щодо організацію Парубієм масової страти в Одесі 02 травня 2014 року", - написав він у Телеграм-каналі.

Він розмістив скани документів про відкриття провадження, в якому повідомлено про внесення відомостей до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч.2 ст.294 Кримінального кодексу (масові заворушення) і початку досудового розслідування. В інших двох сканах документів йдеться про відкриття провадження за фактом можливих неправомірних дій Парубія, кваліфікованих за ч.1 ст.263 Кримінального кодексу України (незаконне поводження зі зброєю) та ч.2 ст.258 КК (теракт).

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА