14:56 24.09.2019

Суд Євросоюзу загальної юрисдикції скасував минулорічні санкції ЄС проти Януковича, але чинні залишаються в силі

2 хв читати
Суд Євросоюзу загальної юрисдикції скасував минулорічні санкції ЄС проти Януковича, але чинні залишаються в силі

Суд Європейського Союзу загальної юрисдикції (Люксембург) скасував персональні санкції ЄС проти екс-президента України Віктора Януковича в 2018 році, проте чинні до березня 2020 року європейські санкції проти нього залишаються в силі, повідомляє українська Генпрокуратура.

"На численні запити ЗМІ повідомляємо, що персональні санкції стосовно колишнього президента України, введені Радою Європейського Союзу, чинні до 6 березня 2020 року", - йдеться в оприлюдненій на сайті Генпрокуратури у вівторок увечері інформації.

Водночас у Генпрокуратурі зазначають, Суд загальної юрисдикції ЄС своїм рішенням від 24 вересня 2019 року скасував рішення Ради Євросоюзу щодо санкцій проти Януковича, які діяли у період з 5 березня 2018 року до 4 березня 2019 року.

"Варто окремо відзначити, що слухання у цій справі відбулося ще 6 червня 2019 року", - додали в українському відомстві.

Раніше у вівторок Юрій Кірасир, який є прес-секретарем сина Віктора Януковича Олександра, на своїй сторінці в соцмережі Facebook написав, що Європейський суд загальної юрисдикції скасував санкції, накладені на екс-президента України у 2018-2019 роках, що є вагомим приводом для їх якнайшвидшого скасування.

"Рішення Європейського суду від 24 вересня 2019 року про скасування санкцій стосовно екс-президента України Віктора Януковича за 2018-2019 роки є підтвердженням незаконності та безпідставності їх введення органами ЄС і вагомим приводом для їх якнайшвидшого повного скасування та реабілітації В. Ф. Януковича як незаслужено потерпілого від політичних переслідувань і в Україні, і в Європейському Союзі", - написав Кірасир.

Як повідомлялося, ЄС 5 березня 2014 року ввів санкції у вигляді замороження активів стосовно 18 колишніх вищих чиновників України. Санкції щорічно продовжуються, хоча з часом із-під них вийшло шестеро осіб.

Так, 5 березня 2018 року Рада Європейського Союзу продовжила на рік - до 6 березня 2019 року - рішення про замороження рахунків 13 осіб, визначених як винні за незаконне привласнення українських державних коштів або за зловживання службовим становищем, що призвело до втрати державних коштів України.

4 березня 2019 р. у Брюсселі у рамках засідання Ради ЄС відповідно до процедури А (без обговорення) Європейський Союз продовжив ще на рік санкції (до 6 березня 2020 року) у вигляді замороження активів 12 колишнім українським високопоставленим особам.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Пил із Сахари дістався території України – Гідрометцентр

"єЧергу" для автобусів запущено на 10 українсько-молдовських пунктах пропуску

Міноборони створило Офіс підтримки коаліцій для забезпечення системного управління військовою допомогою від партнерів

Спровоковану ворожим артобстрілом пожежу в Куп'янську ліквідовано, незважаючи на загрозу повторних обстрілів

Суд визнав наявність російського громадянства в колишньої топпосадовиці Мін'юсту Прилуцької

Грузія продовжила термін перебування українців без візи до трьох років

У західних областях України в четвер удень 9-14°; на решті території 17-22°

У Києві очікують, що законопроєкт про допомогу Україні Байден підпише негайно – Єрмак

Рада збільшила чисельність Держприкордонслужби на 15 тисяч військовослужбовців

ДТЕК планує відновити електропостачання знеструмлених споживачів Святошинського району Києва протягом двох годин

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА