11:33 25.09.2019

Капітану судна Mriya, що постачало паливо для ЧФ РФ, повідомлено про підозру в порушенні порядку в'їзду/виїзду з окупованого Криму

2 хв читати
Капітану судна Mriya, що постачало паливо для ЧФ РФ, повідомлено про підозру в порушенні порядку в'їзду/виїзду з окупованого Криму

Капітану судна Mriya (раніше Vilga), яке постачало паливо для підрозділів Чорноморського флоту РФ до окупованого м. Севастополя (Крим), повідомлено про підозру в порушенні порядку в'їзду/виїзду з тимчасово окупованої території, повідомила в середу прес-служба прокуратури Автономної Республіки Крим.

Під час досудового розслідування було отримано достатньо доказів для повідомлення про підозру капітану судна Vilga, яке нині називається Mriya, в скоєнні кримінального злочину за ч. 2 ст. 332-1 Кримінального кодексу України (порушення порядку в'їзду на тимчасово окуповану територію України та виїзду з неї з метою заподіяння шкоди інтересам держави, вчинене службовою особою з використанням службового становища, повторно).

За даними прокуратури АРК, слідство встановило, що підозрюваний, будучи капітаном судна Vilga, в 2015 році - 11 травня, 1 та 23 червня, 22 вересня - заходив до закритого порту "Севастополь" з метою доставки нафтопродуктів на головну нафтобазу Чорноморського флоту ВМФ РФ.

Як повідомлялося, 10 серпня представники Служби безпеки України зайшли на територію перевалки з метою обшуку пришвартованого до причалу судна Mriya ("Мрія"), що готувалося до відвантаження дизельного палива.

Раніше судно називалося Vilga і відвідувало порт Севастополя в 2015 році. За інформацією прокуратури АРК, у червні 2015 року це судно постачало паливо для підрозділів ЧФ РФ.

Судновласник неодноразово змінювався, а з 2015-го його власником стало ТОВ "Тефін", яке під час купівлі у колишніх власників отримало висновок про відсутність будь-яких претензій до танкера з боку правоохоронних і митних органів України.

Під час обшуку судна Служба безпеки України зупинила вивантаження палива і відібрала проби з порушенням технологічних вимог. Нафтопродукти були задекларовані і пройшли всі процедури митного контролю.

Херсонський міський суд 13 серпня відмовив в арешті судна "Мрія", прокуратура АР Крим подала апеляційну скаргу. 19 серпня Херсонський апеляційний суд задовольнив апеляцію прокуратури.

Наприкінці серпня судно Mriya було доставлено в порт Херсона.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА