07:37 29.09.2019

У Києві відкрили після ремонту церкву 12 століття, що входить в ансамбль Києво-Печерської Лаври

1 хв читати
У Києві відкрили після ремонту церкву 12 століття, що входить в ансамбль Києво-Печерської Лаври

У Києві 28 вересня відкрили відреставровану пам'ятку архітектури - церкву Спаса на Берестові 12 століття, що входить в ансамбль Києво-Печерської Лаври, повідомила прес-служба Печерської райдержадміністрації.

"Сьогодні, 28 вересня, в центральній частині міста Києва відбулося відкриття відреставрованого пам'ятника архітектури - церкви 12 століття Спаса на Берестові, що входить в ансамбль Києво-Печерської лаври, внесений до Списку всесвітньої спадщини ЮНЕСКО і є однією з найдавніших споруд Києва", - йдеться в повідомленні.

У 2017 році голова Печерської райдержадміністрації, голова громадської організації "Андріївська-пейзажна ініціатива" і меценат підписали тристоронній меморандум "Про співпрацю" з реалізації проекту реставрації пам'ятки архітектури - церкви 12 століття. Того ж року почалися масштабні реставраційні роботи. В ході їх проведення збережені автентичні фрагменти пам'ятки.

Як зазначається, особливу цінність становлять фрески, в інтер'єрі є унікальний цілісний ансамбль фрескового живопису епохи Петра Могили, а також близько 100 кв. м. давньоруської фрески.

 

 

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА