13:16 29.09.2019

Перший президент АРК Мєшков помер у лікарні Підмосков'я

1 хв читати
Перший президент АРК Мєшков помер у лікарні Підмосков'я

Перший і єдиний президент Автономної Республіки Крим (1994-1995) Юрій Мєшков, який два тижні тому після інсульту був перевезений з лікарні Туреччини в Московську область (РФ), помер у неділю вдень на 74-му році життя, повідомила агентству "Інтерфакс-Південь" дочка політика Маріанна Мєшкова.

"Він помер", - сказала вона.

За півгодини до цього Мєшкова розповіла агентству, що її батька знову перевели у реанімацію після того, як у вихідні залишили без нагляду лікарів. Вона мала намір перевести його з Красногорська в лікарню Москви.

Мєшков 1 вересня переніс інсульт, поїхавши з дружиною на відпочинок до Туреччини. Медики ввели чоловіка в штучну кому. Його вивели з неї приблизно через добу.

Дочка екс-президента Криму допустила, що причиною інсульту міг стати конфлікт з працівниками готелю. Мєшкову з дружиною дали номер в готелі нижче заявленого класу.

Політика перевезли в Підмосков'я 16 вересня. Під час лікування, незважаючи на запалення легенів, його стан спершу трохи покращився: він почав намагатися говорити і проявляти інтерес до життя.

Мєшков, 1945 р. був президентом АРК з 4 лютого 1994 року до 17 березня 1995 року, після чого цю посаду Верховна Рада України скасувала. В останні роки Мєшков проживав у Москві, іноді приїжджав в окупований Крим.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Директор ЦРУ Бернс попереджає, що Україна може програти війну з Росією до кінця року, якщо США не надішлють більше допомоги

Зеленський нагородив Алена Делона орденом "За заслуги "

Україні необхідно $ 42 млрд бюджетної підтримки цього року

США заблокували рішення ООН щодо визнання Палестинської автономії повноправними членом

Окупанти обстріляли п'ять громад Сумської області, одна людина поранена - ОВА

ВИБУХИ В ПАВЛОГРАДІ - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

Аварія на газопроводі в Харківській області не вплине на газопостачання споживачів

Раді рекомендують ухвалити в першому читанні законопроєкти, що вдосконалюють систему початкової загальновійськової підготовки та порядок ведення військового обліку

Боррель: Росія становить для ЄС екзистенційну загрозу

МАГАТЕ повідомило про чергову атаку майданчика ЗАЕС безпілотником

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА