13:53 30.09.2019

Верховний Суд визнав, що у вироку виконавцям нападу на Гандзюк не згадується Мангер

2 хв читати
Верховний Суд визнав, що у вироку виконавцям нападу на Гандзюк не згадується Мангер

Колегія суддів Першої судової палати Касаційного кримінального суду в складі Верховного Суду під час розгляду касаційних скарг захисту голови Херсонської обласної ради Владислава Мангера на рішення суду стосовно п'ятьох фігурантів справи про напад на херсонську активістку Катерину Гандзюк зазначила, що у вироку не згадується прізвище Мангера і немає відомостей, що вказують на нього, повідомив його адвокат Дмитро Ільченко.

"Верховний Суд визнав, що вирок виконавцям нападу на Катерину Гандзюк не має ніякого стосунку до Владислава Мангера. (...) Рішення суду в нас у руках. Отже, вирок виконавцям узагалі ніяк не стосується Мангера. Мангер у ньому не згадується, про Мангера у вироку ні слова, замовника у вироку не встановлено", - написав Ільченко на своїй сторінці у Facebook у понеділок.

Він виклав фотокопії відповідної постанови суду від 26 вересня.

Адвокат зазначив, що рішення Верховного Суду остаточне й не підлягає оскарженню, "в ньому встановлено, що вирок Покровського суду ніякого стосунку до Мангера не має".

У постанові, зокрема, зазначено, що в рішенні суду стосовно п'ятьох фігурантів справи "взагалі не згадується прізвище Мангера, як і не наводиться інформація, завдяки якій можна ідентифікувати його особу".

Як повідомлялося, 31 липня 2018 року в Херсоні невідомий облив концентрованою сірчаною кислотою активістку Гандзюк біля її будинку. Постраждалу з опіками доправили до місцевої лікарні, але незабаром перевели до медзакладу Києва. 4 листопада Гандзюк померла.

Було затримано п'ятьох підозрюваних у замаху на Гандзюк, зокрема чоловіка, зафіксованого на відео з камер спостереження як покупця сірчаної кислоти.

У лютому 2019 року Шевченківський районний суд м. Києва продовжив до 3 липня терміни досудового розслідування у кримінальному провадженні щодо вбивства Гандзюк за підозрою голови Херсонської облради Мангера, помічника народного депутата Ігоря Павловського, екс-учасника АТО Сергія Торбіна й Олексія Левіна (Москаленка) у скоєнні кримінального злочину, передбаченого ч.3 ст.27 (види співучасті), п.п.4, 6, 11, 12 ч.2 ст.115 (умисне вбивство) Кримінального кодексу України.

7 травня 2019 року Генпрокуратура України затвердила й направила до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні стосовно п'ятьох осіб, обвинувачених у заподіянні тяжких тілесних ушкоджень, які спричинили смерть Гандзюк.

6 червня Покровський районний суд Дніпропетровської області затвердив угоду зі слідством п'ятьох обвинувачених і призначив їм покарання у вигляді позбавлення волі (різні терміни).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

"Укренерго" застосувало графіки аварійних відключень до вечора в Дніпропетровській, Запорізькій та Кіровоградській областях

Баварія передала київським патрульним 11 спеціально обладнаних мотоциклів BMW

Дві ракети, запущені РФ по Одесі, збито, травмовано дитину - ОВА

Зеленський про обстріл РФ двох ГЕС: Під загрозою не лише Україна, а й Молдова

Річковий порт і мультимодальний термінал можуть з'явитися на березі Тиси

Насильство російських військових над мирними жителями має системний характер - Офіс генпрокурора

Україна і Польща погодили продовження діяльності Польського центру підтримки культури в Україні на 2024 рік

World Monuments Fund реалізує майже 20 проєктів, спрямованих на збереження архітектурної спадщини України

Зеленський звільнив Марка Шевченка з посади посла України в Молдові

Глави МЗС України та Індії провели в Нью-Делі двосторонні переговори та оглядове засідання міжурядової комісії

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА