14:33 01.10.2019

Таллінн заборонив пластиковий одноразовий посуд на масових заходах

1 хв читати
Таллінн заборонив пластиковий одноразовий посуд на масових заходах

У Таллінні на публічних заходах із 1 жовтня заборонено сервірувати їжу та напої в пластиковому одноразовому посуді та використовувати пластмасові столові прилади, повідомляє прес-служба мерії Таллінна.

Зазначається, що до забороненого для використання на заходах одноразового посуду належать усі толові прибори: ножі, виделки, ложки, а також тарілки, трубочки, палички для розмішування напоїв і кришки для кавових стаканів.

Дозволено використовувати одноразовий посуд і прилади з картону, деревини, бамбука, пальмового листя, цукрової тростини або іншого компостуючого матеріалу, а також надавати під заставу посуд багаторазового користування.

Крім того, дозволено використання посуду та приладів із біорозпадного пластику, що має сертифікат відповідності стандарту EVS-EN 13432 або рівноцінного йому.

Також на публічних заходах у Таллінні у кожному місці збору обов'язково сортувати відходи: змішані побутові, біорозпадні відходи й упаковки. На контейнерах має бути чітко зазначено, для збору якого виду відходів вони передбачені.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА