07:15 02.10.2019

Кіберполіція припинила діяльність сервісу з продажу акаунтів для масової розсилки

2 хв читати
Кіберполіція припинила діяльність сервісу з продажу акаунтів для масової розсилки

У кіберполіції припинили діяльність масштабного сервісу для реєстрації різних акаунтів в месенджерах, соцмережах і поштових сервісах, повідомила прес-служба Національної поліції України.

"Працівники кіберполіції спільно зі слідчими Головного слідчого управління Національної поліції України, з процесуального керівництва Генеральної прокуратури України викрили масштабний сервіс для масової розсилки електронних повідомлень", - йдеться в повідомленні.

Правоохоронці встановили, що всі роботи сервісу проводилися виключно на замовлення зацікавлених клієнтів. За допомогою цього ресурсу можна було купити активовані облікові записи в великій кількості на різних поштових ресурсах, соціальних мереж, платіжних систем тощо. При цьому, продавалися і верифіковані облікові записи, вартість яких була значно більшою.

"Ресурс використовувався для створення бот-ферм, розсилки спамних повідомлень і реєстрації електронних пошт, з яких здійснювалися анонімні повідомлення про мінування. Здійснено обшуки в шести регіонах України. Процесуальні заходи проведені в рамках раніше розпочатого кримінального провадження з викриття осіб, що надсилають помилкові повідомлення про мінування різних об'єктів в Україні", - додали в поліції.

Як зазначається, послуги масового поширення використовувалися для здійснення анонімної розсилки повідомлень про нібито виграш автомобіля (грошей), сплати неіснуючого боргу тощо. Сервіс надавав можливість своїм клієнтам здійснювати спам-розсилки та реєструвати акаунти на різних ресурсах, які потребують для реєстрації номер телефону з подальшою верифікацією (соціальні мережі, електронна пошта тощо).

"Поліцейські провели обшуки в шести містах України: Києві, Одесі, Львові, Миколаєві, Рівному та Херсоні. У цих містах знаходилися будинки, гаражні бокси, квартири і орендовані офіси, які зловмисники використовували для протиправної діяльності. За результатами обшуків вилучено обладнання, яке використовувалося для ведення такої діяльності. Техніку направлено на експертизу", - повідомили в прес-службі.

Досудове розслідування триває в рамках раніше розпочатого кримінального провадження за ст.189 (Вимагання), 258 (Терористичний акт), ст.259 (Завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об'єктів власності) КК України.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Європарламент підтримав лібералізацію торговельного режиму з Україною, посиливши захисні заходи для фермерів ЄС

Основна частина озброєнь із нового пакета допомоги США розміщена в Німеччині та Польщі, що прискорить її доставку в Україну - ЗМІ

В Одесі поліція ліквідувала call-центр, який видурив у громадян Чехії 5,5 млн грн

Унаслідок авіаудару по Костянтинівці на Донеччині поранені п'ятеро осіб, двоє - у важкому стані - голова ОВА

МЗС може призупинити отримання консульських послуг для чоловіків мобілізаційного віку в закордонних дипломатичних установах - Кулеба

Україна має найвищу готовність воювати за свою країну серед європейських країн - 62% - опитування СГ "Рейтинг" у співпраці з Gallup Int.

БЕБ заявляє про ухилення відомим онлайн казино від сплати понад мільярда грн податків

ДП "Документ" припинило видачу документів у закордонних підрозділах

Пред'явлена підозра про заволодіння держземлями стосується спору семирічної давнини між держпідприємствами та фізособами - міністр агрополітики

Військовозобов'язаний помер від епілептичного нападу дорогою до навчального центру на Закарпатті

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА