19:28 02.10.2019

Прокуратура повідомила про підозру в заволодінні державним приміщенням на Банковій адвокату, затримано колишнього нардепа Ружицького

2 хв читати
Прокуратура повідомила про підозру в заволодінні державним приміщенням на Банковій адвокату, затримано колишнього нардепа Ружицького

Столична прокуратура повідомила про підозру у привласненні шахрайським шляхом державного приміщення на вул. Банковій (де розташована будівля Офісу президента України) адвокату, також затримано колишнього народного депутата.

"Столична прокуратура повідомила про підозру адвокату, затриманому 1 жовтня 2019 року за спробу незаконно продати приміщення на вул. Банковій, що є об'єктом державної форми власності вартістю майже 5 млн грн", - повідомляє прес-служба прокуратури Києва в середу.

Наразі затриманому повідомлено про підозру за ч.4 ст.190 КК (заволодіння чужим майном шляхом обману, вчинене в особливо великих розмірах) та ч.3 ст.15 ч.4 ст.190 (незакінчений замах на заволодіння чужим майном шляхом обману (шахрайство), вчинене в особливо великих розмірах) КК України. Вирішується питання про обрання запобіжного заходу, а також вживаються заходи щодо встановлення інших учасників злочину.

Пізніше прес-секретар прокуратури Києва Надія Максимець на своїй сторінці у Facebook написала, що було затримано колишнього нардепа.

"Затримано не лише адвоката, а й колишнього народного депутата України IV і V скликань", - зазначено в повідомленні.

Як стало відомо агентству "Інтерфакс-Україна", затриманим колишнім народним депутатом є Антон Ружицький (член депутатської фракції блоку "Наша Україна").

Як повідомлялося, 1 жовтня співробітники прокуратури Києва та Служби безпеки України затримали адвоката, який шахрайським шляхом заволодів державним приміщенням на вул. Банковій і намагався його продати.

За інформацією прокуратури, розслідування встановило, що зловмисники, використовуючи анкетні дані померлої ще у 2002 році жінки, на підставі підроблених документів здійснили реєстрацію права власності на об'єкт нерухомості, який перебуває на балансі Державного управління справами і є держвласністю.

Вартість об'єкта, як наголошують у прокуратурі, становить 5 млн грн, а з 2003 року цей об'єкт нерухомості в держави орендувала громадська організація "Спілка жінок України".

Зловмисник намагався продати зазначене приміщення орендарям за $130 тис.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА