19:53 02.10.2019

Будівництво КПВВ "Чонгар" і "Каланчак" завершиться раніше запланованого терміну

2 хв читати
Будівництво КПВВ "Чонгар" і "Каланчак" завершиться раніше запланованого терміну

Будівництво споруд на КПВВ "Чонгар" і "Каланчак" на адміністративній межі з окупованим Кримом завершиться раніше запланованого терміну, а також буде заощаджено близько 30-35% виділених коштів.

Про це повідомляється на сайті Міністерства інфраструктури України з посиланням на міністра інфраструктури Владислава Криклія, який перебуває з робочим візитом у Миколаївській і Херсонській областях.

"Терміни, які поставив президент України Володимир Зеленський, можна було виконати, тільки надавши функцію замовника цього об'єкту "Укрзалізниці". Крім того, що ми швидше, ніж передбачав графік, виконаємо будівництво режимних і сервісних частин, ми ще додатково заощадимо близько 30-35%, оскільки початкові ціни, закладені в тендері, за даними правоохоронних органів, мали ознаки фіктивності. Таке рішення нам дає нам змогу заощадити гроші та здійснити все вчасно", - цитує прес-служба главу Мінінфраструктури.

Криклій розраховує, що тимчасові споруди на КПВВ буде побудовано "вже через місяць або трохи більше".

Як повідомлялося, будівництво КПВВ "Каланчак" і "Чаплинка" входило до Плану заходів щодо реалізації державної політики стосовно анексованого Криму, затвердженого урядом 28 березня 2018 року. Згідно з цим планом, до кінця ІІІ кварталу 2018 року мали бути оснащені КПВВ на адмінмежі з Кримом, а до 1 січня 2019 року мали бути створені сервісні зони з центрами надання адмінпослуг. Відповідальними за виконання цих пунктів плану є Мінінфраструктури, Мінфін, Міністерство з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб України (МінТОТ) і Херсонська обласна державна адміністрація.

Міністерство інфраструктури 25 червня 2019 року повідомило, що планує вже в серпні поточного року оголосити відповідні тендерні процедури з визначення підрядника для будівництва КПВВ "Чонгар".

Президент України Володимир Зеленський 13 липня доручив новому голові Херсонської облдержадміністрації Юрію Гусєву до кінця 2019 року забезпечити повне облаштування КПВВ "Чонгар" і "Каланчак".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Генпрокурор: У результаті дій агресора загинуло понад 12 тис. мирних українців, серед них 543 дитини

Стефанчук у ПАРЄ: Минув час засудження російської агресії, настав час об'єднаного спротиву терору РФ

САП передала до суду справу депутата Одарченка, підозрюваного в підкупі голови Держагентства відновлення

Україна провела черговий раунд переговорів з Іспанією щодо безпекової угоди

Міністр військового кабінету Ізраїлю закликає запроваджувати санкції проти Ірану

Ізюмчанку, яка очолила поштове відділення під час окупації міста, засудили до 11 років в'язниці - прокуратура

Колишнього першого заступника секретаря РНБО Олега Гладковського оголошено в розшук

У 2023 році в судах розглянули 30% справ за статтями про колабораціонізм і держзраду - рух "Чесно"

Пожежники Копенгагена кілька годин не можуть загасити пожежу в історичній будівлі біржі

Представник Мінагрополітики на засіданні Комітету НАТО: Українські аграрії потребують підтримки, щоб гарантувати продовольчу безпеку світу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА