08:57 03.10.2019

Окупаційна влада Криму продовжує незаконний призов кримчан на службу в Збройні сили РФ

2 хв читати
Окупаційна влада Криму продовжує незаконний призов кримчан на службу в Збройні сили РФ

На тимчасово окупованій території Автономної республіки Крим (АРК), в порушення міжнародних норм, відбувається незаконна призовна компанія, за ухилення від служби в РФ на кримчан відкриваються кримінальні провадження і виносяться вироки. Прокуратура АРК здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом незаконного призову кримчан на службу в Збройні сили РФ.

"Цієї весни на тимчасово окупованій території АР Крим та м.Севастополя, вкотре пройшла незаконна призовна компанія, за підсумками якої 3400 кримчан вирушили служити в збройні сили РФ. При цьому, з початку року, окупаційними "правоохоронними органами" було відкрито близько 20 кримінальних справ щодо кримчан за ухилення від служби в Збройних силах РФ. У 17 справах уже винесено обвинувальні вироки", - повідомляється в Телеграм-каналі прокуратури АРК.

Зазначається, що з 2015 до 2019 року в Криму незаконно призвали на військову службу понад 18,8 тис. жителів. Російські правоохоронці відкрили 73 кримінальних провадження, в 67 провадженнях винесені вироки за ухилення від військової служби.

"1 жовтня 2019 року розпочався осінній призов на військову службу, таким чином, окупаційна влада, незважаючи на грубе порушення норм Женевської конвенції IV, продовжує здійснювати військові злочини, змушуючи жителів окупованого півострова служить в армії РФ", - йдеться в повідомленні.

Прокуратура АРК здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом незаконного призову кримчан на службу в ЗС РФ за ч.1 ст.438 КК України (порушення законів і звичаїв війни).

Прокуратура півострова звертається до постраждалих від дій окупаційної влади з пропозицією повідомити про порушення прав анонімно або через офіційний сайт прокуратури: за номерами телефонів +38 (044) 596 73 57; +38 (096) 700 1600 та Telegram, Viber, WhatsApp за цим номером; скайп зв'язок GP ARK; співробітники прокуратури АР Крим здійснюють прийом громадян з понеділка до п'ятниці за адресою: м.Київ, вул.Ділова, 24 і м.Херсон, вул.Кременчуцька, 69.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Унаслідок атаки РФ пошкоджено енергетичну інфраструктуру в шести областях - Шмигаль

У Кіровоградській області збили 4 "шахеди"

Очільник МВС: Уночі та вранці атаковано 10 регіонів України, по меддопомогу звернулися 6 людей, серед них - дитина

В Івано-Франківській області атаковано об'єкт критичної інфраструктури, повітряні цілі збито, без жертв

На Хмельниччині під час нічної атаки збито три цілі, інфраструктурні об'єкти не пошкоджено

За добу на Харківщині внаслідок ворожих обстрілів загинули два мирні жителі

ППО знищила за ніч 84 повітряні цілі: 58 "шахедів" і 26 ракет, які атакували Україну, - командувач ПС

РФ у п'ятницю вдарила по трьох ТЕС ДТЕК, поранено енергетика

Над Черкаською областю збито шість "шахедів", є влучання в об'єкт енергоінфраструктури

Росіяни вночі та вранці обстріляли шість ОТГ Сумської області

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА