08:53 04.10.2019

Європейський суд дозволив країнам ЄС вимагати від Facebook повсюдного видалення незаконного контенту

2 хв читати
Європейський суд дозволив країнам ЄС вимагати від Facebook повсюдного видалення незаконного контенту

Європейський суд вважає, що країни Євросоюзу можуть вимагати від Facebook видалення незаконного контенту з соціальної мережі, причому з акаунтів, зареєстрованих як в ЄС, так і в інших регіонах світу.

Згідно з його рішенням, суд будь-якої з країн ЄС може зажадати від Facebook або іншої соціальної мережі знайти і видалити пости, аналогічні контенту, який вже був визнаний незаконним. Суд також не знайшов у законодавстві Євросоюзу будь-яких обмежень, які не дозволяли б європейським суддям вимагати видалення незаконного контенту повсюдно в світі за умови, що вони робитимуть це "в рамках відповідного міжнародного законодавства".

Європейський суд почав розгляд цієї справи після того, як відомий австрійський політик подала в суд на Facebook, зажадавши від соцмережі видалити коментарі, що дискредитують її, а також схожий контент з акаунтів, зареєстрованих, зокрема, і за межами ЄС. Слідом за цим австрійський суд звернувся до Європейського суду за роз'ясненнями щодо того, якого рівня відповідальності можна вимагати від Facebook.

Рішення Європейського суду є черговою поразкою для американського технологічного гіганта, який стикається зі зростаючим регулятивним тиском з обох боків Атлантики, пише The Wall Street Journal.

У Facebook заявили, що рішення Європейського суду "підриває усталений принцип, згідно з яким одна країна не має права поширювати свої закони, котрі ущемляють свободу слова, на іншу країну".

"Воно також відкриває двері для введення вимог для інтернет-компаній з активного відстеження контенту та інтерпретації, наскільки він еквівалентний контенту, який вже визнаний незаконним", - заявив представник Facebook.

Facebook вже виконує вимоги окремих держав з видалення певного контенту відповідно до їхнього внутрішнього законодавства, однак залишає схожий контент за межами цих країн.

За період з липня до грудня 2018 року (остання статистика Facebook), найбільша кількість вимог про видалення контенту була зафіксована в Індії, Пакистані і Бразилії. За той же період Facebook отримала 1148 вимог про видалення контенту в Німеччині, 571 - в Італії та 227 - у Франції.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Росіяни обстріляли п'ять громад у прикордонні, є руйнування й поранені

ДБР викрило групу шахраїв, які виманюють у людей гроші під виглядом співробітників Бюро

У Нью-Йорку чоловік спробував вчинити самоспалення поблизу будівлі суду, де слухають справу Трампа

20 квітня: Яке сьогодні свято, все про цей день

У Сенаті обіцяють швидко надіслати законопроект про допомогу Україні на підпис Байдену

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА